ANA SAYFA > ÇEVRE > En iyi biyoçeşitlilik projesi Ege Üniversitesi'nden

En iyi biyoçeşitlilik projesi Ege Üniversitesi'nden

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
En iyi biyoçeşitlilik projesi Ege Üniversitesi'nden

Akçansa’nın, üniversite öğrencileri tarafından maden sahalarının biyolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve öğrencilerin bu yöndeki farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlediği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Akçansa, iştiraki olduğu HeidelbergCement'in faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlediği ve maden sahalarının biyolojik değerlerini artırmayı amaçlayan 'Biyoçeşitlilik Proje Yarışması'nı, bu yıl ilk kez Türkiye'de gerçekleştirdi. 8 üniversiteden 15 projenin katıldığı yarışmanın birincisi Ege Üniversitesi'nden Cemal Onur Alpay ve Hülya Karadoğan oldu.

Üniversitelerin maden ve çevre mühendisliği, peyzaj mimarlıığı, biyoloji ve ekoloji bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Biyolojik çeşitliliği artır, doğal hayata değer kat’ konulu yarışmaya 8 üniversiteden 15 proje katıldı ve 4 proje finalde yarışmaya hak kazandı.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 5.000 EURO OLARAK BELİRLENDİ

Yarışmaya sunulan projeler; Prof. Dr. Levent Turan, UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portföy Müdürü Dr. Katalim Zaim, REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Türkiye Madenciler Birliği Başkanı İsmet Kasapoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas ve Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal tarafından değerlendirildi.

Üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle katılım gösterdiği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın birincisi, “Doğal Yaşam Kampüsü” isimli projeleriyle Ege Üniversitesi’nden Cemal Onur Alpay ve Hülya Karadoğan oldu. Öğrenciler, birincilik ödülü olan 5.000 Euro’luk çeki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım’ın elinden aldı.

Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’na kabul edilen tüm projeler, aynı anda hem ulusal hem de uluslararası ödüller için yarıştı. Uluslararası alanda başarı elde eden yarışmacılar 10.000 Euro değerinde para ödülü kazanacak. . Uluslararası yarışmanın büyük ödülü 30.000 Euro tutarındaki büyük ödülün kazananı ise Aralık ayında Prag, Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak törende açıklanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı pazaryerinde gözlemeye modern çözüm
Sonraki Haber Türkiye'nin en başarılı genci Seferihisar'dan

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?