ANA SAYFA > İZMİR > Türkiye'de her yıl 3 binden fazla insan intihar ediyor

Türkiye'de her yıl 3 binden fazla insan intihar ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye'de her yıl 3 binden fazla insan intihar ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkemizde yılda her yüz bin kişiden dördü intihar sonucu hayatını kaybederken, hayatına son verenlerin yıllık ortalama 3 bin kişiyi geçtiği belirlendi.

İntihar edenlerin %73’ünü erkekler, %27’sini ise kadınlar oluştururken, intihar yöntemi olarak en çok kendini asma tercih edildi. İkinci sırada silahla canına kıyma yer alırken, üçüncü sırada ise yüksek bir yerden atlamanın olduğu saptandı.

İntihar edenlerin çoğunluğunu evli ve gençler oluşturdu…

İntihar hızının en yüksek olduğu il Kars olurken, bu ilimizi Ardahan ve Karaman takip etti. İntihar etme hızının en düşük olduğu iller ise Çankırı, Rize ve Kilis oldu. İntihar edenlerin çoğunluğunu gençler oluştururken, kendi yaşamına son verenlerin yarısından fazlasının evli olması da dikkat çekti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasta ağaçlar, meclis gündeminde
Sonraki Haber ''Endişe ediyoruz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?