ANA SAYFA > İZMİR > Türkiye inovasyon haftası üçüncü kez İzmir'de yapılacak

Türkiye inovasyon haftası üçüncü kez İzmir'de yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye inovasyon haftası üçüncü kez İzmir'de yapılacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkan Mehmet Büyükekşi “Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır. Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Ağaca tırmanmak istiyorsanız , yıldızlara ulaşmaya niyet edin" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı katkıları ile 17-18 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek “Türkiye İnovasyon Haftası” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Arçelik, Türk Ekonomi Bankası ve Türk Hava Yolları stratejik partnerliğinde İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile İzmir’de gerçekleşecek olan Türkiye İnovasyon Haftası toplantısının tanıtımına, Ege bölgesi başta olmak üzere İzmir iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi. 

Türkiye ekonomisinin niteliksel bir sıçrama yapabilmesi ve katma değerli ihracatın artması için gerekli olan inovasyon kültürünü yerleştirmek amacıyla 2012 yılında başlanan Türkiye İnovasyon Haftası, ekonomide Ege Bölgesi'nin dinamosu olan İzmir’de üçüncü kez yapılacak ve bölgeye katma değer katacak. Türkiye İnovasyon Haftası’nın İzmir ayağına katılacak uluslararası ünlü konuşmacılar arasında, Trend Avcılığı kitabının yazarı Magnus Lindkvist, Alibaba.com’un 2008 yılına kadar başkan yardımcılığını yapan Porter Erisman, e-bebek.com Genel Müdürü Halil Erdoğmuş ve Refika’nın Mutfağının kurucusu Refika Birgül gibi bir çok isim bulunuyor. 

Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır

Tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Büyük kaşifler hayal güçleri yüksek insanlardır. Büyük işler, büyük hayallerle mümkün olabilir. Ağaca tırmanmak istiyorsanız, yıldızlara ulaşmaya niyet edin” dedi ve sözlerine şöyle devam etti “Hayal kurabilir, ortaya bir fikir koyabilir, bu fikri ticari ve sosyal bir faydaya dönüştürebilirsek inovasyon olur. Küresel ekonomi değişiyor, temel rekabet avantajları zengin doğal kaynaklara dayanan ülkelerin sürdürülebilir  bir ekonomik yapı ortaya koyamamaları sonucunda yaşadıkları ortada. İnovasyona yatırım yapan, yüksek kalitede mal ve hizmet üreten, dünya pazarlarında tanınmış markaları olan ülkelerin ulaştığı ekonomik ve sosyal seviyelere ulaşmak için doğal zenginliklere ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olan dinamik, üretken, hayalleriyle kabına sığmayan insan kaynağı ve buna sahibiz, yeter ki insanımıza inovasyon kültürünü aşılayalım, cesaret verelim, neler yapamayacağımızı değil neler yapabileceğimizi konuşalım.”

Ziyaretçiler inovasyona dokunacak, dahil olacak

Toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de inovasyon kültürünü Anadolu’ya yaymak için 2014 yılında İzmir’de yapılan etkinliğe 5 kişinin katıldığını, bu rakamın 2015 yılında 9 bine ulaştığını ve 2016 yılı için hedeflerinin 10 binin üstüne çıkmak olduğunu belirtti. Ziyaretçi sayısındaki artışın bölgenin inovasyona olan ilgisinin göstergesi olduğunu belirten Ünlütürk, "Konferanslara ek olarak gerçekleştirilecek interaktif etkinliklerle ziyaretçiler inovasyona dokunacak, inovasyona dahil olacaklar" dedi.

Küresel ekonomide yaşanan daralmanın inovatif ürün geliştirmeyi ve ihracatını daha da önemli hale getirdiğini dile getiren Ünlütürk bu anlamda inovasyon, Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına hız vermek gerektiğini, inovasyon haftalarının bu sürece olumlu katkı yaptığını ifade etti.

Bu yıl ilk kez çevre, gastronomi ve çocuk ve inovasyon konularının da işleneceği etkinlik ”Magnus Lingsvith’in “Sınırsızlık Masalı” konferansıyla başlayacak, Globalde İz Bırakan Türkler, Sinema-Dizi-Pazarlama, Çevrenin Sesine, İnovasyonla Kulak Ver, Çocuğun Hayal Gücü, İnovasyonun Gerçek Gücü, Tasarımı Markalaştıranlar, Sıradışı Kadınlar, Girişimciliğin Şifreleri Çözülüyor, Globalleşen Türk Mutfağı etkinlikleriyle iki gün devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den ''Ak-trol'' çıkışı
Sonraki Haber Karşıyaka'ya Basketbol Oskarları yağdı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?