ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Türk-Yunan ortak yapımı albüm: Dialogos

Türk-Yunan ortak yapımı albüm: Dialogos

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk-Yunan ortak yapımı albüm: Dialogos

Türkiye-Yunanistan kültür sanat projeleri yönetmeni müzisyen Evrim Ateşler ile eklektik tarzı ve virtüöz solist müzisyenler iş birliği ile müzikal çalışmalarını Atina’dan tüm dünyaya sunan besteci ve söz yazarı Konstantinos Plousios, bir araya gelerek Türk-Yunan ortak yapımı bir albüm projesine imza attılar.

DIALOGOS projesinde, Türkçe sözleri Ateşler tarafından yazılan, Plousios besteleri; dünyanın önde gelen ve Atina’nın önemli stüdyolarından Pazl ve Sierra’da kaydedildi.

2.2.22 tarihi itibariyle Yunanistan’dan Türkiye’ye ve Amerikalı yapım ve dağıtım şirketi aracılığı ve Exelixi etiketi ile tüm dijital platformlarda yayınlanan albümün ses mühendisliği, mix-master işlemleri ise Atina’nın önemli müzik insanlarından Dimitris Sintos tarafından tamamlandı.

İçlerinden biri “Nazım Hikmet” e atfedilen şarkıların oluşturduğu proje için “Bazı çalışmaları ticari amaçlar doğrultusunda yönetirken, bazılarını arşiv için ve Dialogos gibi bazılarını da sanat ve kendi ruhumuz için yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte dinleyicilerimizin de aynı güzel ruh haline erişmesini umut ediyoruz” diyen Ateşler’in düşüncelerine, Plousios “Düşüncelerinde yalnız olmadığını bilmek, birlikte var olma, birlikte üretebilme durumu çok harika ve rahatlatıcı bir duygu!” şeklinde karşılık verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yazar Öncelen’in ilk kitabı okuyucu ile buluştu
Sonraki Haber Buca’dan Kars’a kitap köprüsü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?