ANA SAYFA > MEDYA > Türk Basını’nın onur günü

Türk Basını’nın onur günü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk Basını’nın onur günü

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir Gazeticiler Cemiyeti ortaklığıyla düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, 15 Temmuz darbe girişiminde basının sergilediği dik duruş sebebiyle Türk Basını adına meslek örgütleri temsilcilerine verildi.

Her yıl Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen Basın Özgürlüğü Ödülleri’nde, bu yıl bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda belirli gazetecilere verilen ödül, bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminde sergilenen dik duruş adına tüm Türk Basını’na verildi.

Karşıyaka Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi / Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Akpınar: “Bu ödülün çok sağlam gerekçeleri var”

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bu ödül töreni demokrasi ve özgürlükler açısından bizim için çok önemli. Bu ödülün çok sağlam gerekçeleri var. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok iyi bildiğimiz şu sözü, bizim neden böyle bir ödül verdiğimizi çok iyi açıklamaktadır; ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde başlı başlına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ ” dedi.

Sertel: “Karşıyaka Belediyesi çok önemli işler yapıyor”

Başkan Akpınar’ın ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise, konuşmasında 15 Temmuz’un temellerinin Ergenekon soruşturmalarına kadar dayandığını belirterek, basının cesur neferlerinin o günlerde de hapise düşmek pahasına doğrularını savunduğunun altını çizdi. Konuşmasının sonunda Karşıyaka Belediyesi’nin böyle anlamlı bir ödül vermesinin de çok önemli olduğunun altını çizen Sertel, “Karşıyaka Belediyesi çok önemli işler yapıyor. Hepsine katılmak istiyorum ama ancak bir kısmına katılabiliyorum. Karşıyaka’da olmak insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Türkiye’ye örnek bir kent. Karşıyakalı olmak bir ayrıcalık” diyerek sözlerini noktaladı.

Dikmen: “Karnemiz çok kötü”

Ödül töreninde son konuşmayı gerçekleştiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise, bugün Türkiye’de gazetecilerin çok zor günler geçirdiğini belirterek, “Karnemiz çok kötü. Şu an itibariyle tutuklu gazeteci sayısı kaç oldu? Kaçı gözaltında? Kaçının basın kartı iptal edildi? Bunu bile net olarak bilemiyoruz” dedi. Konuşmasının devamında basının özgürlüğünün halkın özgürlüğü demek olduğunun altını çizen Dikmen, “Tek hayalim bir gün basın özgürlüğü ödülü vermeye gerek kalmadığını görmek” diyerek konuşmasına son verdi.

Dikmen’in konuşmasının ardından Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Konseyi / Gazetecilere Özgürlük Platformu Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay kısa bir söyleşi gerçekleştirerek Türkiye’de basın özgürlüğüne dair son tabloyu ortaya koydu. Basın Özgürlüğü Ödül Töreni, söyleşinin ardından tüm konuşmacılara tüm Türk Basını’nın temsilcileri adına ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP İzmir'den 9 Eylül'de 3 kutlama birden
Sonraki Haber Karşıyaka Tapu Müdürlüğüne Sakarya atandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?