ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir'den 9 Eylül'de 3 kutlama birden

CHP İzmir'den 9 Eylül'de 3 kutlama birden

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir'den 9 Eylül'de 3 kutlama birden

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'in kurtuluşuyla aynı güne denk gelen kuruluş yıldönümü kutlamalarını bu yıl farklı etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. CHP bu yıl İzmir'in kurtuluşu, partinin kuruluşu ve kurban bayramı bayramlaşma törenlerini bir arada gerçekleştirecek.

9 Eylül Cuma günü İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün yanı sıra, CHP'nin kuruluş yıldönümünü de kutlamak için bir dizi etkinlik düzenleyecek olan CHP İzmir İl Örgütü'nün Başkanı Asuman Ali Güven kutlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Güven "İlk kez böylesine kapsamlı bir kutlama gerçekleştirilecek, amacımız bu 9 Eylül coşkusunu her anlamda doyasıya yaşamak" dedi. Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

"9 Eylül günü sadece İzmir ve CHP için tüm dünya için tarihi bir gün. Bu günde tüm dünya tarihini değiştirecek bir kurtuluş ve kuruluş destanı yazılmıştır. İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması, aynı zamanda tüm ülkeden düşmanın temizlenmesi ve kurulacak Cumhuriyet'in de habercisiydi. Bu tarihi günden yalnızca bir yıl sonrada yeni bir demokrasi tarihi yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin, siyasi ve demokrasi hayatının en büyük adımı atılmış, ebedi başkomutanımız ve eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkenin ilk siyasi partisi CHP kurulmuştur. Böylesine anlamlı ve önemli günleri şanına yakışır bir şekilde kutlamak, o günleri yaşatmak açısından da son derece önemlidir"  

93.YIL COŞKUSU CUMHURİYET MEYDANI VE KÜLTÜRPARK'TA

9 Eylül günü Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştireceği törenlere de tam kadro katılacaklarını belirten Asuman Ali Güven, CHP İzmir olarak, CHP'nin 93.kuruluş yıldönümü için düzenleyecekleri etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Güven "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan CHP'mizin 93 yaşı sebebiyle ilk törenimiz 9 Eylül Cuma günü saat 15.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Ata'mızın huzurunda gerçekleşecek. Burada düzenlenecek törenin ardından, saat 16.00'da Kültürpark İzmir Sanat'ta bir dizi programa imza atacağız. Öncelikle kapalı alanda CHP tarihini anlatan kısa bir belgesel gösterimi gerçekleştireceğiz. Belgeselin ardından eski bakan ve eski il başkanlarımızdan Dr. Alev Coşkun'un bir sunumu olacak. Yine İzmir Sanat'ta CHP İzmir ağırlıklı olmak üzere CHP tarihini anlatan bir resim sergisi düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerin ardından da açık havada 93.yıl pastasını kesecek ve 93. yıl kokteylini gerçekleştirerek kutlamalarımıza son noktayı koyacağız. İnanıyorum ki bu kutlamalarda  CHP olarak birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirerek, Atamızın bize emanet ettiği Altı Ok'a bağlılığımızı bir kere daha göstereceğiz. Bu arada Kurban Bayramı sebebiyle her yıl yaptığımız geleneksek bayramlaşma törenimizi de bu etkinliklerle zaten gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 9 Eylül'de CHP'nin 93.yıl kutlamalarının yanı sıra, İzmir'in 94. kurtuluş yılı etkinliklerine de tüm örgüt olarak katılacaklarını belirterek "Tüm İzmirli hemşehrilerimizi hem İzmir'imizin kurtuluş, hem de CHP'mizin kuruluş yıldönümü etkinliklerine ellerinde Türk bayraklarıyla katılmaya davet ediyorum" dedi.     

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber El Değmemiş Aşk ekibi Mavibahçe'ye geliyor
Sonraki Haber Türk Basını’nın onur günü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?