ANA SAYFA > SAĞLIK > Tür mide ameliyatıyla aşk tazediler

Tür mide ameliyatıyla aşk tazediler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tür mide ameliyatıyla aşk tazediler

İzmir'de 'tüp mide' ameliyatı olarak fazla kilolarından kurtulan 5 yıllık evli Akbaş çifti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eski sağlıklarına kavuşarak birbirlerine en güzel hediyeyi verdi. Prof. Dr. Haluk Ünalp tarafından gerçekleştirilen operasyonla 10 ayda 113 kilodan 65 kiloya düşen Zeynep Akbaş’ın ardından, eşi Mert Akbaş da aynı ameliyatla 103 kilodan 4 ayda 85 kiloya düştü.

Uzun yıllar boyunca zayıflamak için bilinen tüm yöntemleri deneyen Zeynep Akbaş (38), özellikle ikinci doğumundan sonra aldığı kiloları bir türlü veremedi. Tüp mide ameliyatı olup  memnun kalan yakınlarının tavsiyesiyle geçen yıl Nisan ayında Prof. Dr. Haluk Ünalp’e aynı ameliyatı olan genç kadın, 10 ay içinde 48 kilo vererek hoş bir görünüme ve sağlığa kavuştu.

Eşi gibi aşırı kiloları sebebiyle sağlık sorunları yaşayan Mert Akbaş da yapılan tetkiklerde iç organlarında yağlanma olduğu tespit edildiğini ve uzun süre sporla zayıflamaya çalışmasına rağmen fazla kilolarından kurtulamadığını söyledi. En son 103 kilo ağırlığa ulaşan Akbaş,  “Eşimin yaşadığı değişimi görünce ona Sevgililer Günü'nde güzel bir hediye vermek istedim ve ben de tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Operasyondan 3 gün sonra taburcu olup dördüncü gün işe başladım” dedi.

“En güzel sevgililer günümüz olsun”

Eski formlarına ve sağlıklarına kavuşarak, Sevgililer Günü'nde birbirlerine en güzel hediyeyi verdiklerini anlatan Mert Akbaş, “Yeni fark ettik ki, önceden en büyük eğlencemiz dışarıdan yemek sipariş edip yemekmiş. Mesela hiçbir sevgililer gününde dışarı eğlenmeye çıkmadık. Şimdi ise rahatlıkla gezip dolaşabiliyorum. Eşim bu sayede daha sosyal bir hale geldi. Arkadaşlarıyla gezip dolaşabiliyor. Bu yıl sevgililer günü en özel günümüz olsun istedik” dedi.

“Kendime Saygım Arttı”

Fazla kiloları sebebiyle evden dışarı çıkmak istemediğini dile getiren Zeynep Akbaş ise “Şişmanlık öyle bir şey ki, yaşamayan bilemez. İnsan ne giyinmek istiyor, ne dışarı çıkmak, ne de sosyalleşmek. Mutsuz oldukça yiyor, yedikçe şişmanlıyor, şişmanladıkça da mutsuz oluyor ve bu kısır döngü devam ediyor. Üzerime göre kıyafet bulmak, giyinip dışarı çıkmak, yorulmadan istediğim hareketi yapabilmek çok güzel bir duyguymuş. Kendimi bildim bileli yanakları sıkılarak sevilen şişman şirin kızdım. Şimdi insanların beğenisini kazanmak çok güzel bir duygu. Kendime saygım arttı, daha sosyal bir insan oldum. Kızımın bile bana artık daha farklı bir şekilde baktığını görebiliyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Haber Gazetesi Şubat Sayısı dağıtımda...
Sonraki Haber Beyaz Sivil İnsiyatif'ten Alaattin Yüksel'e ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?