ANA SAYFA > SAĞLIK > Tüp Bebek'te başarı ihtimalini arttıran test

Tüp Bebek'te başarı ihtimalini arttıran test

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tüp Bebek'te başarı ihtimalini arttıran test

Özel Tınaztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek Merkezi sorumlu hekimi Doç. Dr. Erdal Aktan, iyi embriyolarla birçok defa tekrarlanan ancak başarılı olunamayan tüp bebek uygulamalarında ERA (Endometrial Receptivity Array) testinin bazı hastalarda başarı oranını artırabileceğini kaydetti.

Tüp bebek tedavisinde embriyonun kalitesine bağlı olmayan başarısızlıkların nedenlerine ERA testi ile ulaşılabildiğini anlatan Doç. Dr. Erdal Aktan, “Tüp bebek yaparken yumurta ve spermi birleştirerek embriyo yapıyoruz. Burada önemli olan rahmin iç zarının embriyoyu kabul edebilme yeteneği. Embriyonun rahmin iç zarına tutunabilmesi embriyonun kalitesi kadar önem taşıyor. ERA testiyle, embriyolar rahime transfer edilmeden önce, rahmin embriyoyu beklenen, dolayısıyla standart olarak kullanılan transfer günlerinde kabul edip etmeyeceğini öğrenebiliyoruz. Rahim iç zarının embriyonun yerleşmesine izin verdiği günler beklenenden farklı ise, bu durumun başarısızlığa neden olduğu düşünülerek test ile saptanan uygun günlerde transfer yapılıp başarı artırılabilmektedir” dedi.

Kısacası embriyo transferi planlanan günde, rahmin embriyoyu kabule uygun olup olmadığını Türkiye’de ve dünyada yeni uygulanmaya başlanan ERA test sayesinde belirleyebildiklerini aktaran Doç. Dr. Aktan, test hakkında şu bilgileri verdi:

TRANSFER GÜNÜ BELİRLENİYOR

“ERA testi ülkemizde yeni uygulanmaya başlandı. Araştırdığı şey, kişinin rahim iç zarında transfer yapıldığı gün aktive olan veya baskılanan genlerin gebelik oluşan endometriumlardakilere benzer olup olmadığı. Eğer burada bir gecikme ya da erken gelişim tespit edilirse transfer günü buna göre ayarlanarak gebelik olasılığı artırılıyor. Bu test herkese yapılmıyor, birçok tekrarlayan denemede iyi embriyo transfer edilmesine karşın gebe kalamayan çiftlere önerilebilir. Test biyopsi alınarak uygulanıyor. Kadının rahim iç zarından bir ya da birkaç kez biyopsi alınarak materyalin yurt dışında bu incelemeyi yapan laboratuvara gönderilmesiyle yapılıyor. Şu an bildiğimiz kadarıyla İzmir’de bu testi uygulayan tek yer Özel Tınaztepe Hastanesi.”

Doç. Dr. Aktan, tüp bebek uygulamalarında kaliteli embriyo elde edilmesine rağmen gebelik gerçekleşmeyen ve bununla ilgili bir nedene ulaşılamayan durumlarda ERA testinin yeni bir umut olacağını, testin tüp bebek tedavilerinde başarıyı artıracağını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hediyelik eşya günleri başladı
Sonraki Haber Harici harddisk özellikleri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?