ANA SAYFA > EĞİTİM > TÜBİTAK Türkiye finallerine İFK'nın iki projesi seçildi

TÜBİTAK Türkiye finallerine İFK'nın iki projesi seçildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TÜBİTAK Türkiye finallerine İFK'nın iki projesi seçildi

46. Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın İzmir Bölge Finallerinde Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji Biyoloji ve Fizik Dalında birinci oldu.

Biyoloji Dalında Yaren Sever’in “Multipl Miyolem Tedavisinde Yenilik: Hesperetin ve Punica Granatum Çiçek Ekstresi” adlı projesi, Fizik Dalında ise Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım da “Ar-Ku-Ya Yılan Robot” projesi ipi göğüsledi. Danışman öğretmenleri Ümit Karademir ve Cansu İlke Kuru ile Ankara’daki finallerde İzmir’i temsil edecek İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri okullarının geçen yıl TÜBİTAK Türkiye Finalleri’ndeki başarısını devam ettirmek İstiyor. Öğrencilerin başarısı okullarında büyük sevinçle karşılandı. Projesiyle, MM gibi tehlikeli bir kanserin tedavisinde kullanılan pahalı ve zahmetli yöntemlere yeni bir alternatif oluşturan İzmir Fatihli Yaren Sever ve Yılan Robot tasarlayarak deprem gibi doğal afetlerde enkazdan canlı kurtarma çalışmalarına büyük katkı sağlamayı amaçlayan Batuhan Sakal ve Utku Ege Yıldırım, İzmir’i ve okullarını TÜBİTAK Ankara Finallerinde en iyi şekilde temsil edeceklerini söylediler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tevfik Fikret eskrimde birinci...
Sonraki Haber Seferihisar Sanatçılar Derneği, Sığacık’ta Sergi Salonu ve Atölye açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?