ANA SAYFA > EĞİTİM > Tübitak Fatihleri İnovasyon Fuarı’nda

Tübitak Fatihleri İnovasyon Fuarı’nda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tübitak Fatihleri İnovasyon Fuarı’nda

Konusunda ülkemizde en önemli fuar olma özelliğini taşıyan ‘İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda İzmir Fatihli Tübitak Şampiyonları İzmir’i İstanbul’da başarıyla temsil ediyor.

Dünyanın büyük ekonomilerinin temel özellikleri arasında çok sayıda özgün ve yenilikçi buluş ve projelerin hayata geçirilmesi geliyor. Ülkelerin kalkınması için bilim ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli üretim ve inovasyonun getirisi yadsınamaz. Bu gerçekten yola çıkarak, inovasyon ve yenilikçi düşünceyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı, bu yıl üçüncü kez 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında tüm tarafları İstanbul’da bir araya getirildi.

Yenilikçi fikir ve projelerin hızla sanayiye kazandırılması yönünde etkin ve sonuç odaklı gelişmelere öncülük ettiği fikrinin kabul edildiği fuara Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji proje bölümü öğrencileri;

Yaren Sever, (Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik dalında Türkiye 2.si olan “Karbon Nanotüp Katkılı Organik Güneş Hücresi Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı  projesi ile,)

Koray Şekerin, (Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Fizik dalında Türkiye 2.si  olan “Altın Telde Direnç ve İletkenliğin Kuantize Özelliğinin Görüntülenmesi” adlı  projesi ile,)

Serra Doğanata, (Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji Dalında Türkiye 2.si  olan ‘Antibakteriyel Tekstillere Yeni Bir Yaklaşım: Amoksisilin Bağlı Poliakrilonitril Kumaş’ adlı  projesi ile,)

Özgür Ülker, (Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kimya dalında bölge 3.si  olan ‘Antikor Tanınmasına Yönelik Afınıte-Membran Sistemi Temelli Bİyoteknolojık Yöntem Gelİştirilmesi’ adlı  projesi ile) davet edildiler.

 ‘İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’na;  450 civarında proje ile 50 üniversite, 250 civarında proje ile Türk Patent Enstitüsü, 200 proje ile Tasarım Olimpiyatları, Tübitak ar-ge projeleri, teknogirişimciler, sanayi kuruluşları, kalkınma ajansları, teknoparklar ve teknopark firmaları, ar-ge merkezleri, sanayi odaları yöneticileri, üniversite rektörleri, dekanlar, öğretim üyeleri katılıyor.

Yeni fikirler ve projelerle tanışma, bilgi ve deneyim kazandırma, kendini geliştirme olanağı imkanını öğrencilerine sunan İzmir Özel Fatih Koleji olarak daima üreten ve daima ileriye giden Türkiye olmak yolunda ilk adımı oluşturma hedefi ile çalıştıklarını belirten Fatihli öğrencilerle fuara katılan danışman öğretmen Viki Kalderon,  ’’Farklı üniversitelerden ve şirketlerden gelen bilim insanları ve uzmanlara sunumlar yapan öğrencilerimiz projelerini büyük bir hevesle anlatırken okullarını en iyi şekilde bir kere daha temsil etmenin mutluluğunu yaşadılar. farklı projelerin sergilendiği stantları ziyaret ederek yeni fikirler ve cihazlarla tanışan öğrencilerimiz gelecek yıl için ürettikleri projeleri içinde bilgi toplama fırsatı buldular.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka depreme hazır
Sonraki Haber EBSO’dan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?