ANA SAYFA > EKONOMİ > EBSO’dan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür

EBSO’dan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EBSO’dan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teşekkür

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ülke genelinde kurulacak 3 büyük yatırım bölgesinde sanayicilere yönelik binaları devletin yapacağı açıklamasından büyük sevinç ve mutluluk duyduklarını açıkladı.

Yorgancılar, sanayi ve üretime verilen desteği gösteren bu açıklama sonrası EBSO olarak Bakan Işık’a iletilmek üzere bir teşekkür mektubu kaleme aldıklarını belirterek, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın, fabrikaları devlet yapacak açıklamasından, sanayi ve üretime verdiği değer ile konuya bakışından büyük memnuniyet duyduk. Üreten kesimin temsilcileri olarak bu konuya gösterdiği hassasiyet ve ilgi için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yorgancılar, devletimizin bu uygulamasıyla, yatırım yapacak sanayicilere cesaret verdiğini, üretmek isteyen girişimcilerin sermayesinin önemli bir bölümünü binaya yatırmak zorunda kalmayacağını, üretime yönelik sermaye yetersizliğinin önüne geçileceği ve yeni yatırımlar sayesinde daha çok yurttaşımızın istihdam edileceğini, işsizliğin çözümüne büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Yorgancılar, “Her zaman, üretim yoksa kalkınmak hayaldir diyoruz. Çok hızlı bir şekilde yeni bir sanayi-üretim hikayesi yazılmalı. Mevcut durumda sanayici üretim, yatırım yapmaya karar verdiği zaman gidiyor bir arsa alıyor. 10 bin metrekarelik kapalı bina yapacaksa 20 bin metrekarelik arsa almanız lazım. Bunun maliyeti metrekaresi 40 dolar olsa, 8 milyon lira eder. 5 milyon lira da bina inşaatına gider. Hani makinelerin, hani işletme sermayesi? Sanayici fabrika parasını 120 ay içinde öderse, arsa ile binaya yatıracağı parayı makineye ve işletme sermayesine yatırır, dolayısıyla üretimle birlikte istihdamın önü açılır” dedi.

Ekonomiye katkı sağlayacak

Proje hayata geçtiğinde kent içinde dağınık halde elverişsiz koşullarda faaliyetlerde bulunan sanayi tesislerinin de sanayi bölgelerine taşınarak kentsel dönüşümü kolaylaştıracağını vurgulayan Yorgancılar, “TOKİ’nin müşteri portföyüne Organize Sanayi Bölgelerini de alarak bölgemizde OSB’lerde yatırım yapmak isteyen müteşebbislere uygun şartlarla fabrika kurulum desteği verilmesi, OSB’lerde yapılacak tüm alt ve üst yapı çalışmalarının, bedeli mukabili sanayicilerin kullanımına sunulması ile ilgili görüşlerimiz bugünün konusu değildir. EBSO olarak biz konuyu 2011’den bu yana gündemde tutuyoruz. Bakanlarımıza, bürokratlarımıza sunduğumuz dosyalarımızda konuya yer verdik, veriyoruz. Bu fikrimizi dile getirdiğimizde aksi yönde görüşler, eleştiriler de oldu. Ancak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Fikri Işık, 3 bölgede yapılacak olan yatırımlarda fabrika binalarının Bakanlık tarafından yapılacağını, sanayicinin kira olarak geri ödeyeceğini söyledi. Bu son derece olumlu, beklediğimiz, güzel bir gelişme. Bu önerimizin 4 yıl sonra sonucunu almaktan büyük memnuniyet ve heyecan duydum” diye konuştu.

UYDU…UYDU…

Bakan Işık’ın açıklaması neydi?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını belirterek, bu bölgelerde sanayicinin binaya para bağlamayacağını, fabrikayı devlet yapacağını, sanayicinin de devlete kira ödeyeceğini belirterek, “Türkiye’de en az üç bölgede çok büyük üretim alanları çalışması yapıyoruz. Bu alanlarda Türkiye’nin cari açığına derman olacak üretimlerin yapılmasına çalışıyoruz. Büyük üretim alanları olacak. İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri var ama bundan çok daha büyük üretim alanları olacak. En az bin dönüm alan olacak, hatta 20 bin dönüme kadar büyük araziler üzerinde buna imkan sağlanacak. Bu konuda, Akdeniz, Ege-Marmara bir de Karadeniz Bölgesi ön plana çıkabilir” açıklamasında bulunmuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tübitak Fatihleri İnovasyon Fuarı’nda
Sonraki Haber İzmir Valiliği'nden bonzai şarkısına yasak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?