ANA SAYFA > MEDYA > TSYD'den çirkin saldırıya kınama

TSYD'den çirkin saldırıya kınama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TSYD'den çirkin saldırıya kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi, Göztepe-Denizlispor maçında bir grup kendini bilmezin basın mensuplarına saldırmasını kınadı.

TSYD'den yapılan açıklama şöyle; "İzmir Atatürk Stadı’nda 19 Şubat Cuma akşamı oynanan Göztepe-Denizlispor maçında, kapalı tribünden basın tribününe geçen bir grup taraftar, spor yazarı arkadaşımız Erşan Yetişir’e saldırdı. Öncelikle değerli arkadaşımıza TSYD yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basın tribününe girme cüreti gösteren bu saldırganları kınıyor, kimliklerinin belirlenerek, yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyor ve Erşan Yetişir’in yalnız olmadığını hatırlatıyoruz. 

İkinci olarak,  statlarda güvenliği ve düzeni sağlamakla görevli birimlere bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz…  Basın tribünleri,  kamu hizmeti yürüten gazetecilerin görevlerini en iyi biçimde yapabilmeleri maksadıyla oluşturulmuş, “güvenli ve steril” bölümlerdir.  Dileyenlerin rahatça bariyerden atlayıp,  gazeteci dövebildiği ya da protokol tribünündeki misafirlerin sigara molası vermek üzere kullandığı alanlar değildir. Bu konuda ilgili ve yetkililerden azami hassasiyet bekliyoruz.

Üçüncü olarak, kendilerini “taraftar” olarak tanımlayan ve bu sıfatla dilediklerini yapabilecekleri vehmiyle hareket eden gruplara sesleniyoruz. Spor yazarları ve spor muhabirleri, sahada beğenmediğiniz sonuçlar ortaya çıktığında,  keyfinize göre saldırıp üzerlerinden öfke gösterisi yapabileceğiniz kişiler değildir.

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi yönetimi olarak,  gerek üyelerimize, gerekse zorlu koşullarda görevlerini ifa etmek için çaba harcayan meslektaşlarımıza yönelik her türlü fili ya da sözlü saldırıya, saygısızlık içeren tutumlara ve keyfi engellemelere karşı duracağımızı, faillerine yasal çerçevede cezai işlemlerin uygulanmasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tüp mideyle fazla kilolara veda...
Sonraki Haber Bostanlıspor’dan 0-3'den sonra müthiş geri dönüş…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?