ANA SAYFA > SPOR > Torunlar Atletizm Yarışması 30.kez düzenleniyor

Torunlar Atletizm Yarışması 30.kez düzenleniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Torunlar Atletizm Yarışması 30.kez düzenleniyor

İzmir’de geleneksel olarak yapılan Torunlar Atletizm Yarışması, bu yıl 30. kez düzenlenecek.

20-21 Nisan tarihlerinde İzmir Atatürk Stadı'nda seçmeleri yapılacak olan 30. Torunlar Atletizm Yarışması'na bu yıl ise 2 bin 600'ün üzerinde minik atletin katılması bekleniyor.

Türkiye'de 8-14 yaş arası minik atletlerin yarıştıkları tek organizasyon olan Torunlar Atletizm Yarışması bu yıl 30. kez düzenlenecek. Organizasyonun tanıtım toplantısı Küçük Kulüp'te yapılırken, toplantıya, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka, Veteran Atlet Hikmet Kandeydi, Atletizm Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hikmet Öncel ile atletler katıldı. Gazeteci Şevket Özçelik'in 1980 Moskova Olimpiyatları'ndan esinlenerek projelendirdiği Torunlar Atletim Yarışması'nın 1985 yılından beri aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Barış Kaşka, "Bu organizasyon, Türk atletizminin gelişmesi adına çok önemli ama bu ancak temelden olabilir. Çocuklarımızı spora kazandıormak için şenlik havasında yarışmalar düzenlenecek. Çeşitli turnuvalarda başarı kazanan Özge Akın, Burçin Neziroğlu, Mesut Yavaş ve Özgür Gültekin gibi pek çok başarılı atlet, bu yarışmalarla atletizme başladılar ve aldıkları ödüllerle bizi dünyada temsil ettiler" dedi.

5 kıtada mücadele edip 131 madalya kazanan 83 yaşındaki veteran atlet Hikmet Kandeydi ise, "1946 yılında atletizme başladım. Keşke bizim zamanımızda da böyle yarışmalar olsaydı ve biz de spora daha erken başlayabilseydik. Karıma evlenirken 'sen benim ikinci hanımımsın. Benim birinci hanımım spor' demiştim. Ben spora gönül verdim. Sporun faydasını da hala görüyorum. Spor bir eğitim sistemidir, atletizm de bunların en güzelidir. Atletizm, diğer sporların ana dalıdır" diye konuştu.

Geçtiğimiz sene düzenlenen yarışmalarda uzun atlama kategorisinde 3. olan minik atlet Kutay Elçi de şöyle konuştu: "Bu sene birincilik istiyorum. Geçen sene ilk atlayışımdı, tekniğini bilmiyordum. Şimdi tekniğini de öğrendim. Yarışmalarda çok sosyalleştim. Geçen yıl birinci olan arkadaşımla el sıkıştık, centilmenliği öğrendik."

20-21 Nisan tarihlerinde seçmeleri yapılacak olan 30. Torunlar Atletizm Yarışması'nın finali ise 13 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Şenlik havasında geçecek organizasyon, İzmir Atatürk Stadı'nda düzenlenecek. Çocukların hem yarışıp hem eğleneceği yarışmaya geçtiğimiz yıl 2 bin 460 minik atlet katılırken, bu yıl ise 2 bin 600'ün üzerinde katılım bekleniyor.

En başarılı 8 öğrenci ile 3 öğretmene tablet bilgisayarın hediye edileceği yarışmalarda, finallerde ilk üç dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgesiyle ödüllendirilecek. Finallerde en başarıları kız-erkek okul takımlarına Sedat Türkmen Kupası ve en başarılı ferdi kız ve erkek öğrenciye de Şevket Özçelik Kupası verilecek. Karşıyaka Rotary Kulübü, yarışmada başarılı olan ve gelecek vaat eden bir kız ve bir erkek sporcuya 8 ay süreyle 125'er TL burs sağlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Galatasaray deplasmanında
Sonraki Haber Foça'da can dostlar kontrol altında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?