ANA SAYFA > ÇEVRE > Foça'da can dostlar kontrol altında

Foça'da can dostlar kontrol altında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça'da can dostlar kontrol altında

Foça ilçesinde son zamanlarda meydana gelen sokak hayvanlarının zehirlendiğini vatandaşlar belediyemize bildirmiştir. Bir canlının canının alınması vahşettir ve yapanları onaylamıyoruz.

Foça Belediyesi olarak, ilçe sınırları içerisinde bulunan ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına sahip çıkıp, bünyesinde bulunan veterinerlik birimi, onlarca kedi ve köpeği tedavi ederken, sokak hayvanlarımıza karşı yapılan insanlık dışı uygulamaların yapıldığını duymak acıdır.

Foça Belediyesi veterinerlik biriminde; 2014 yılı içerisinde; 389 kedi ve 170 köpek kısırlaştırılmıştır. Öte yandan 352 kedi ve köpeğe klinik tedavi uygulamıştır. Veterinerlik birimi ayrıca 543 kuduz aşısı ve 1404 iç dış parazit ilaçlaması yaparak, sokaklarda yaşamak zorunda kalan can dostlarımızın yanında yer almış ve bundan sonra da yer alacaktır.

Sokaklarda yaşayan can dostlarımıza yaptığımız tedavi ve uygulamalar, onları, insan yaşamına zararsız duruma getirmektedir. Can dostlarımıza yapılan bu çirkin saldırı ve davranışlar onaylanamaz.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye bünyesinde bulunan veterinerlik biriminin sahipsiz hayvanlara her fırsatta sahip çıktığını belirterek, gerekli görülen tüm tedavilerin uygulandığını söyledi. Başkan Demirağ, “Belediye veterinerlik birimi olarak sokakta yaşayan kedi ve köpekleri sokak hayvanlarını koruma kanununa göre kısırlaştırıp, kuduz aşılarını yapıyoruz. Tedaviye ihtiyacı olan hayvanları da tedavi ediyoruz. Aşılarını yaptığımız hayvanları tekrar bulundukları yere, doğal ortamlarına kanun gereği bırakmak zorunda kalıyoruz, onları zehirlemek ve yaşam haklarını almak insanlık dışıdır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Torunlar Atletizm Yarışması 30.kez düzenleniyor
Sonraki Haber Sındır: İneği ithal, samanı ithal, ayranı milli Türkiye!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?