ANA SAYFA > EĞİTİM > Tıp Fakültesi eğitiminde Türkiye’de bir ilk

Tıp Fakültesi eğitiminde Türkiye’de bir ilk

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tıp Fakültesi eğitiminde Türkiye’de bir ilk

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve araştırma görevlileri işitme engeli bulunan kişilere daha kaliteli tıbbi hizmet verebilmek adına kolları sıvadı. Tıp Fakültesi dönem üç öğrencileri ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı araştırma görevlilerinden oluşan gönüllü ordusu, İşaret Dili Eğitimcisi Eğitmen Kutan Özer tarafından verilen eğitimlere başladı.

Bu konuda duyarlı bir çalışmaya imza atan öğrencilerini tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas da temel işaret dili eğitiminin Tıp Fakültesi dönem üç öğrencilerinin rutin eğitim programına ekleneceğini, genişletilmiş “İşaret Dili Eğitiminin” de seçmeli ders olarak programa konulacağını ifade etti.

“Öğrencilerden duyarlı davranış”

 Prof.Dr.Malas, engelli vatandaşlara hizmet sunumu açısından Tıp Fakültesi olarak bir ilke imza atacaklarını belirterek “Öğrencilerimiz işaret dili eğitimleriyle işitme engelli hastalarıyla doğrudan iletişime geçmiş olacak. Genç doktorlarımız bu sayede tespit, tetkik ve tedavi aşamalarında hastasıyla etkili bir iletişime geçebilecek” diye konuştu.

“Engellilerimiz hastanelerde aynı dili konuşacak sağlıkçı arıyor”

 Eğitmen Özer, işitme engeli bulunan kişilerin hastanelerde ya da sağlık problemi yaşadıklarında kendilerini anlayabilecek ve iletişim kurarak doğru tedaviyi uygulayabilecek hekim ve hekim dışı sağlık personelinin azlığının ciddi mağduriyetlere sebep olduğunu belirtti.

Sırada yine bir ilk ‘Engelli Polikliniği’ var

Dönem III Koordinatör yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Can ise geleceğin hekim adaylarının ve Aile Hekimliği Kliniğinin bu hassas konuda eğitimlerinin aralıksız devam edeceğini, eğitimlerin sonunda hastane yönetimi tarafından uygun görülmesi durumunda yine bir ilk olarak açılacak “Engelli Polikliniğinde” ilk sağlık hizmetlerini verebileceklerini belirtti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf Urfa'da 90 artıda yıkıldı
Sonraki Haber Prof. Uysal: Karşıyaka’ya üniversite şart

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?