ANA SAYFA > GÜNDEM > Prof. Uysal: Karşıyaka’ya üniversite şart

Prof. Uysal: Karşıyaka’ya üniversite şart

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Prof. Uysal: Karşıyaka’ya üniversite şart

AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı ve Katip Çelebi Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı üyeleriyle buluştu. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’nun yönetim kurulu toplantısına davet ettiği Prof. Dr. Tancan Uysal’a teşkilat üyeleri büyük ilgi gösterdi. Projelerini anlatan Prof. Dr. Tancan Uysal, teşkilat üyelerinin sorularını tek tek cevapladı.

Karşıyaka ve Çiğli bölgesinin tam donanımlı bir çocuk hastanesine ihtiyaç duyduğunu belirten Prof. Dr. Uysal, “Çocuğunuz, bebeğiniz hastalandığında Karşıyaka ve Çiğli bölgesinde gidebileceğiniz tek hastane Behçet Uz Çocuk Hastanesi. Bu bölgede tam donanımlı bir çocuk hastanesinin kurulması hem Karşıyaka’ya hem Çiğli’ye, Menemen’e, Aliağa’ya da hizmet eder” dedi.

Karşıyaka’nın en büyük eksiğinin ise üniversitesi olmaması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tancan Uysal, planlarda üniversite arazisinin yerinin belli olduğunu kaydetti. Örnekköy’deki arazinin üniversite kampüsü yapılması için çok uygun olduğunu belirten Prof. Dr. Uysal, hükümet desteğiyle bu projenin bir an önce başlatılması gerektiğini vurguladı. Kent yapısıyla insanıyla eğitim düzeyiyle genç nüfusuyla önemli bir metropol olan Karşıyakaya’ya, sosyal ve beşeri bilimler ağırlıklı bir üniversite açılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Uysal, şunları söyledi:

“Sosyoloji, psikoloji, medya ve iletişim ağırlıklı bir üniversite Karşıyaka’nın sosyo ekonomik yapısına çok uygun olur. 9 üniversitesi bulunan İzmir’de böyle bir üniversitenin bulunmaması büyük bir eksiklik. Eğer İzmir’i üniversiteler şehri yapmak istiyorsak, Türkiye’nin eğitim ve ilim yuvası yapmak istiyorsak, Karşıyaka’nın da bu projeye dahil olması gerekiyor. Kurulacak üniversite Karşıyaka’nın tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Karşıyaka’ya bir üniversite şart. Bunun takipçisi olacağım. Projem hazır. Karşıyaka için hizmete hazırım. İşimiz eğitim gücümüz millet.”

2023 hedefleri doğrultusunda büyüyen Yeni Türkiye için bacasız sanayi olan eğitim turizminin başlatılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uysal, “Hindistan'da 8 bin, ABD'de 5 bin üniversite var. Biz de ise AK Parti iktidara gelene kadar bu sayı 50 civarındaydı. AK Partimizin 12 yılda yaptığı başarılı yatırımlarla üniversite sayımız 200'e çıktı. Büyük iş başarıldı ama yetmez. Türkiye'yi uluslararası eğitim merkezi yapmak için bu sayıyı artırmalıyız. 9 üniversitesi bulunan İzmir bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Açılacak birkaç üniversite ile güzel İzmirimizi uluslararası öğrenciler için çekim merkezi haline getirebiliriz. 

Amerika’nın bir yılda yabancı öğrencilerden kazandığı gelir 33 milyar dolar. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin güzide sektörü turizmden elde ettiği gelir ise 20 milyar dolar. Uluslararası öğrenci pazarından faydalanmamız gerekiyor. Bu yüzden sanayi ile birlikte turizm gibi bacasız sanayinin de geliştirilmesi gerekiyor. 2023 hedefleri doğrultusunda buna ihtiyacımız var. Ayrıca ülkemize eğitim için gelecek her genç turizm elçimiz olacaktır.”

Yamanlar’a çöplük yapılmaması için el ele mücadele edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Uysal , “Çiğli’deki çöplüğün kokusu şu an Karşıyaka’ya yetiyor. Yamanlar gibi İzmir’in nefesi olan bir yerin çöplük yapılarak katledilmesine asla müsade etmeyeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tıp Fakültesi eğitiminde Türkiye’de bir ilk
Sonraki Haber İzmir Sanat Fuaye Alanı’nda "engel tanımayan" sergi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?