ANA SAYFA > MEDYA > TGS İzmir: Yeni Asır'a saldırıyı kınıyoruz

TGS İzmir: Yeni Asır'a saldırıyı kınıyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TGS İzmir: Yeni Asır'a saldırıyı kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Yeni Asır Gazetesi'ne düzenlenen ''boyalı-yumurtalı'' fiili saldırıyı kınadığını bildirdi.

TGS İzmir Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: '' İzmir merkezli bölgesel yayın yapan Yeni Asır Gazetesi'ne çirkin ve kabul edilemez saldırı gerçekleştirmiştir. Ankara'da onlarca yurttaşın katledildiği terör saldırısının ardından, yayınları nedeniyle dün sendikalar ve meslek odalarının İzmir'deki mitinginde yere atılarak tepki gösterilen Yeni Asır Gazetesi, basın ve ifade özgürlüğüne aykırı bu tepkilerin ardından 4- 5 genç tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Gazetenin binasına gelen 4-5 genç, yayınları sloganlarla protesto ederek, güvenlik görevlilerinin bulunduğu girişe boyalı sprey sıkarak ve yumurta atmıştır.

Yayın politikasını eleştirmek her kesin hakkıdır ancak, gazeteleri miting meydanlarında yere atarak hedef göstermek, fiziki saldırılara da zemini yaratmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, emeği, basın- ifade özgürlüğünü savunan sendika temsilcilerinin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yeni Asır Gazetesi'ne saldırı kabul edilemez. Hedef gösterenlerin ve saldırıyı gerçekleştirenleri Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi olarak kınıyoruz. Basına özgürlüğü ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.''

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tramvaya Kocaoğlu imzası...
Sonraki Haber Delican: Kocaoğlu siyasi rant peşinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?