ANA SAYFA > İZMİR > Delican: Kocaoğlu siyasi rant peşinde

Delican: Kocaoğlu siyasi rant peşinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Delican: Kocaoğlu siyasi rant peşinde

Ankara’da yaşanan patlamayla Cumhuriyet tarihindeki en büyük vahşetin yaşandığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ülkede yas ilan edilmişken sendikaların İzmir’de yapmış olduğu greve sert tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hükumet aleyhine yaptığı anlamsız söylemlerle halkı ayrıştırmadan kaçınmasını ekleyen Delican, teröre karşı ülke olarak daha çok birlik beraberlik içinde olunacağının altını çizdi.

Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de fikir ve düşünce ayrılıkların olabileceğine, ancak bunların her platformda konuşulabilecek konular olduğunu vurgulayan Delican, “Toplumun çeşitli kesimler arasındaki düşünceleri birbirine düşmanca derinleştirmek için bu tür eylemleri yapıyorlar. Bunlara asla boyun eğmeyeceğiz. Biz çok güçlü bir milletiz. Binlerce yıllık kardeşliğimiz var. Türkiye’de tüm dünyada olduğu gibi farklı düşünceler olabilir. Farklı düşüncelere tabi ki hepimizin saygısı var.  Ama bunu çok lanet bir yöntemle adı ne olursa olsun, zaten terörün bir ismi de yok. Terör terördür. Daha çok birlik daha çok beraberlik içerisinde olacağız. Şu an ülkemizde yas var. Bu yası hep birlikte tutuyoruz” dedi.

Ellerine faturayı almış dolaşıyorlar

Ülkemizde yas varken hiç çekinmeden utanmadan ellerine faturayı almış dolaşan siyasi parti liderlerine sert tepki gösteren Delican, “Bu menfur saldırıyı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza mal etmeye çalışıyorlar.  Asla bu faturayı bizlere kesmelerine izin vermeyiz. İnsanları yas tutmalarına bile fırsat vermeden kışkırtmaya çalışıyorlar. Birlik, beraberlik içinde olmamız gerekirken devleti ve partimizi hedef gösteriyorlar. Onlara öncelikle birlik ve beraberlik içinde yasımızı tutmayı tavsiye ediyorum. Hep birlikte devletimize güvenelim bu hain ve menfur saldırıyı yapanlar elbet yakalanacaktır. Bunlar yakalandıktan sonrada bunlar üzerinden değerlendirme ve konuşma yapılır. Halkın bu kadar acısı varken insanları farklı yönlendirmeye çalışmak, kendilerine prim çıkartmaya çalışmak, siyasi rant elde etmeye çalışmaya asla izin vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bu durumda halka eziyet ediyorlar

Yaşanan terör saldırış sonrası acıyı ülke olarak hep birlikte çektiğimizi vurgulayan Delican, “Bu üzücü olayı halka eziyete döndürmemek lazım. İnsanları kalkıp duraklarda, hastanelerde bekletmemek lazım. Bu acıyı hepimiz birlikte çekiyoruz. İnsanların üzgün olduğu ortamda birde insanlara eziyet etmek doğru değil. İnsanların çalışmasını engellemeden, sağlıyla oynamadan bu eylemler yapılabilir. Bunula ilgili yapılanlar son derce şövenist davranışlar. Herkesin canı yandı. Bunu kalkıp da halkımıza eziyet ederek göstermenin bir manası yok” diye konuştu.

Kocaoğlu’nun beyanatlarını kınıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na görevini hatırlatan Delican, “Biz tabi ki terörü kınayacağız ve terörü sonuna kadar lanetleyeceğiz. Teröre eğildiğimize veya yenileceğimiz gibi bir beklentiye kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Tepkimizi gösteren toplantılar, mitingler yapacağız ama bununda belli bir şekli adabı var. Büyükşehir Belediye Başkanın bunları değerlendirmesi lazım. Kocaoğlu birilerinin provokasyonuyla caddelerde sokaklarda hükumet adına anlamsız söylemlerle halkı ayrıştırmaya yönelik açıklamalar yapıyor. O şehri emin, olarak bu kentin belediye başkanıdır. Birlik, beraberlik içinde bu kentin mutlu ve huzurlu yaşaması için çalışması gerekir. Kalkıp partimizi suçlayacak ‘Şöyle ayrıştırdınız’ gibi söylemlerden en uzak durması gereken kişi iken talihsiz beyanatlar vermiştir. Tabi ki biz bunu kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasi rant elde etmek istiyor

Ülkenin canı yanarken bunun üzerinden birilerini suçlamanın çok ciddi kolaycılık ve siyasi rant elde etme isteği olduğuna dikkat çeken Delican, “Toplumumuzu germesinler. Toplum kardeşlik istiyor, terörün bitmesi için herkes hükumete ve devlete sahip çıkıyor. Devleti ayrıştırarak, suçlayarak hiçbir yere varamazlar. Askerlerimiz ve polisimiz hepimizin. Mutlaka failleri yakalayacak olanlarda onlar. Bu olay üstünden ihmali olan varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Ama mekanizmayı suçlamak son derece yanlış, siyasi partileri suçlamak son derece yanlış… Bunun sonuncunda toplumu ayrıştırırlar. Bir belediye başkanının, sendika başkanının bu tür söylemlerde bulunması utanç verici bir durum” diye konuştu.

Gündoğdu’da teröre karşı biriz diyeceğiz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Pazar günü gerçekleşecek olan mitingde birlik, beraberlik ve teröre karşı dik duruşlarını göstereceklerini ekleyen Delican şöyle konuştu: “Biz teröre karşı asla yılmayacağız. Teröre karşı prim vermeyeceğiz. Sokalar bizimdir, vatandaşımızındır. Biz bunu haykıracağız. Bizim ülke içinde huzur, birlik beraberlik içinde yaşamamıza kast edemeyecekler. Biz bir arada durduğumuzda hem acımızı hem teröre karşı duruşumuzu da beraber gösteriyoruz. Yaşananları protesto etmek için tüm İzmirlileri Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz. Ana temamız birlik ve beraberliğimizin simgesi bayrağımız olacak. 20 metreye 30 metre Türk Bayrağımızı açacağız. Bizim bağımsızlığımızın simgesi, inancımızla, şehitlerimizin al kanıyla bezenmiş bir bayrağımız var. Biz bu bayrak altında toplanmış insanlarız. O yüzden de miting alanında açılacak büyük bayrağımızın altında toplanıp, teröre karşı bir olduğumuzu göstermek istiyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TGS İzmir: Yeni Asır'a saldırıyı kınıyoruz
Sonraki Haber CHP'li Çıray'dan Ak Parti seçim vaadine tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?