ANA SAYFA > MEDYA > TGS Cumhuriyet İzmir'in kapanmasına tepki gösterdi

TGS Cumhuriyet İzmir'in kapanmasına tepki gösterdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TGS Cumhuriyet İzmir'in kapanmasına tepki gösterdi

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, Cumhuriyet Gazetesi'nin İzmir Bürosu'nun ''ekonomik zorluklar'' gerekçe gösterilerek kapatılmasını anlamakta güçlük çektiklerini bildirdi.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, Türk siyasetinde önemli yeri olan Ege Bölgesi ve İzmir için, yaklaşık 50 yıldır sadece haber üreten, cunta ve askeri darbelere karşı ayakta kalan Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği'nin bugün ''ekonomik zorluklar'' gerekçe gösterilerek kapatılması ve 10 basın emekçisinin kapı dışarı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
 

Hüner, şunları kaydetti:
''Siyasi baskılar karşısında yılmadan direneceklerini hemen her gün anlatan gazete yönetiminin bu kararı almasının ardında  neler yattığını bilmek istiyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası, 13 yıldır grevde bulunduğu iş yerinde, Cumhuriyet'in direnişine destek olmak ve çalışanları korumak için bugüne değin hiçbir yaptırımda, eylemde bulunmadı. Ancak, gelinen noktada üyelerimizin temsilcilik kapatılarak kapı dışına bırakılmasına tepkimiz bugün olduğu gibi yarın da her platformda katlanarak sürecektir. Cumhuriyet yönetimi bugünlere gelinceye dek, ekonomik tasarrufu gerekçe göstererek iş yerinde daha önceleri de faturayı çalışanlarına çıkarmayı bir sürekliliğe dönüştürmüştü. Bu süreçlerde ne yazık ki, işten çıkarmaların ardından, daha büyük maliyetlerle yeni çalışanlara kapı açıldığı gözden kaçmamıştır. Gazete yönetimini Ege ve İzmir için büyük önemi olan temsilcilik kapatma ve gazetecileri yeni yıla 2 gün kala işsiz bırakma kararını bir kez daha gözden geçirmeye çağırıyoruz''

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Annelerin sağlığı evlerinde kontrol edilecek
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Kulübü Olağanüstü Kongresi tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?