ANA SAYFA > SAĞLIK > Annelerin sağlığı evlerinde kontrol edilecek

Annelerin sağlığı evlerinde kontrol edilecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Annelerin sağlığı evlerinde kontrol edilecek

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Bornova ilçesinde ikamet eden lohusa/bebek ve gebe/ riskli gebeler için yapılacak bir dizi çalışmayı kapsayan protokolü imzaladı.

Ege Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen protokol törenine İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Kızılkaya, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Atatürk Sağlık Yüksekokul Müdürü/ Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Tufan katıldı.

Protokolde açılış konuşmasını yapan Yılmaz, “2015 yılını böyle güzel bir protokol ile kapatıyoruz. Biz burada kurumlarımız ile birlikte anne ve bebek sağlığı için mükemmeli yakalamaya çalışıyoruz. Hepimizin bu konuda söyleyecekleri var. Bu protokoldeki temel amaç da doğum mucizesinin öncesinde ve sonrasındaki sürecin sağlıklı olarak seyretmesidir. Dünya Sağlık Örgütü de sağlığın tanımını yaparken ‘Sağlıklı kalmak ve sağlıklı olmak farkındalığı’ der. Yani sağlık, bozulunca tamir etmek değildir. Bozulmadan sağlıklı tutmaktır. Bu da bizim en önemli felsefemizden biridir. Bu anlayış ile yola çıktık” dedi.

Annelerimize yol gösterici olacağız

Ege Üniversitesi ile işbirliklerinin yıllardır devam ettiğinin altını çizen Kızılkaya, “Bugünkü protokolümüzün temel amacı da annelerimiz ve bebeklerimiz olacak. Hepiniz biliyorsunuz ki bir ülkenin anne ve bebek ölüm oranı bir ülkenin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyini gösteren uluslararası platformda kabul gören verilerdir. Bu yüzden Türkiye’de Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları çok güzel adımlar attı. Şimdi de ilklerin öncüsü olan İzmir’de bir adım da biz  atalım istedik. Bu işbirliği ile Bornova’da doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret edeceğiz. Riskli gebeleri mercek altına alacağız. Annelerimize yol gösterici olacağız” diye konuştu.

Çalışma kapsamında, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu/Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü işbirliğinde İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ve Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksek Okulu/Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrenci ve akademisyenleri görev alacaklar. Bornova İlçesinde planlanan çalışmalar ile lohusalar ve herhangi bir sağlık riski olan gebeler evlerinde ziyaret edilerek, eğitim, bilgi verilecek ve danışmanlık yapılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelişimli gençler münazara şampiyonu oldu
Sonraki Haber TGS Cumhuriyet İzmir'in kapanmasına tepki gösterdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?