ANA SAYFA > GÜNDEM > Telefonunuza mesajla gelen bu linke sakın tıklamayın

Telefonunuza mesajla gelen bu linke sakın tıklamayın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Telefonunuza mesajla gelen bu linke sakın tıklamayın

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, cep telefonlarına gelen ’Hesabınızdan şüpheli para çekilmiştir, iptal için gönderilen linke tıklayın’ mesajının yeni dolandırıcılık yöntemi olduğunu, böyle mesaja itibar edilmemesini, banka ile temasa geçilmesini sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye genelinde hemen her gün bir kişi cep telefonu dolandırıcılarına paralarını kaptırırken, yeni bir dolandırıcılık uygulaması ise cep telefonlarına mesaj olarak gelmeye başladı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise bu dolandırıcılık yöntemini fotoğraflı olarak sosyal paylaşım sitesindeki profilinden paylaşarak uyarıda bulundu. Dolandırıcılık yönteminin fotoğrafını koyan Uzunkaya, fotoğraf üzerine; "Lütfen..! Bu vb. uyarılarda kesinlikle hesap bilgilerinizi girmeyin. Hesabınız varsa doğrudan bankanızla temas kurun. Lütfen..! Bu uyarıyı tüm tanıdık, dost, arkadaş, vb. irtibatlarınızla paylaşın...' notunu yazdı. Yeni dolandırıcılık yönteminde, dolandırıcılar cep telefonlarına banka gibi mesaj göndererek, gönderilen link aracılığıyla vatandaşların banka bilgilerini kolaylıkla ele geçirdiği, böylelikle dolandırıcıların rahatlıkla vatandaşların bankadaki hesaplarını boşalttığı bildirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Barcelona deplasmanında
Sonraki Haber EBSO 2015 Çevre Ödülleri için jüri incelemesi tamamlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?