ANA SAYFA > ÇEVRE > Tay Park'a bir yılda 350 bin ziyaretci geldi

Tay Park'a bir yılda 350 bin ziyaretci geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tay Park'a bir yılda 350 bin ziyaretci geldi

Karşıyaka Mavişehir’deki Tay Park, çocuklarıyla birlikte hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyen hayvanseverlerin uğrak noktası oldu. Atların yanı sıra evcil ve sürüngen pek çok hayvanın da bulunduğu tesisi son bir yılda yaklaşık 350 bin kişi ziyaret etti.

Karşıyaka Belediyesi tarafından 2010 yılında Mavişehir’de faaliyete geçirilen Tay Park, son bir yılda, büyük kısmını çocuklu ailelerin oluşturduğu yaklaşık 350 bin konuğu ağırladı. 3-13 yaş aralığına yönelik olarak ücretsiz sunulan ata binme imkanından ise 80 bin çocuk yararlandı. 5 adet pony at, 1 adet İngiliz atı, 4 adet shetland pony’nin bulunduğu Tay Park’taki evcil ve sürüngen hayvan bölümleri ise hem yetişkin hem de miniklerden yoğun ilgi gördü.
Koyun, keçi, tavuk, tavşan, güvercin gibi türlerin bulunduğu evcil hayvan bölümü ile iguana, piton yılanı, boa yılanı ve sakallı ejderlerin bulunduğu sürüngen barınaklarını ziyaret eden vatandaşlar, tüm bu hayvanları dokunarak sevebilmenin keyfini yaşadı. Tesisteki geniş yeşil alanda ise yıl boyunca pek çok renkli etkinlik gerçekleştirildi. Özellikle etkinlik zamanlarında, halkı bilinçlendirmek amacıyla açılan hayvan sahiplendirme standı aracılığıyla da pek çok kedi ve köpeğe yeni yuva bulundu.
Otizmli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ile otizmli çocuklarla ilgili olarak yapılan işbirliğinden de oldukça başarılı sonuçlar elde edildi. ODER'in eğitmenlerinin hazır bulunduğu atla terapi çalışmalarından 100'e yakın otizmli çocuk yararlandı. Hiçbir ücret alınmayan atla terapi için okulların açılacağı dönemde yeni kayıtlar alınacağı belirtildi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu olan tesisimiz Tay Park, İzmir’in en güzel mekanlarından biri. Burayı, ailece keyifli vakit geçirilebilecek bir mekan olmasının yanı sıra, çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisi aşılanmasına hizmet etmesi açısından da çok önemsiyoruz. Özellikle otizmli çocuklarımıza sunulan ücretsiz atla terapi imkanı çok değerli bir hizmet. Burayı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Öncelikle de tesisimizi yeni oyun alanlarıyla donatacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yüzler gülüyor...
Sonraki Haber Karşıyaka'dan Fahrettin Altay'a İZBAN ve Metro'yla tek aktarmalı seyahat başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?