ANA SAYFA > İZMİR > Tarım'da ÜFE artıyor

Tarım'da ÜFE artıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarım'da ÜFE artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılı Ocak ve 2015 yılı Aralık aylarının karşılaştırmalı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi bilgilerini açıkladı. Tarım gruplarının detaylı olarak incelendiği endekste açıklanan verilere göre Tarım ÜFE Ocak ayında yüzde 3,36 artış gösterdi.

Tarım ÜFE, 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,36  bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,36 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,13 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 10,77 artış gösterdi.

Aylık değişim, tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 2,97  ormancı ürünlerinde yüzde 7,43 ve balıkçılıkta yüzde 13,97 artış olarak gerçekleşti.

EN FAZLA ARTIŞ BİTKİSEL ÜRÜNLER ANA GRUBUNDA

Bir önceki aya göre değişim, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,81 çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 4,30 canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda ise yüzde 0,73 artış olarak gerçekleşti.

Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre yüzde 7,30 arttı. Alt tarım gruplarından tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 0,53  turunçgiller yüzde 2,18 artış, lifli bitkiler ise yüzde 1,98 azalış gösterdi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MÜSİAD terör saldırılarını kınadı
Sonraki Haber Balbay: ''İstifa etmesi gerekenler istifade ediyor''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?