ANA SAYFA > EKONOMİ > Tarım Gençlerle Yükseliyor Projesinin kazananları belli oldu

Tarım Gençlerle Yükseliyor Projesinin kazananları belli oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarım Gençlerle Yükseliyor Projesinin kazananları belli oldu

İzmir Ticaret Borsası’nın 125’inci yılına özel olarak düzenlediği “Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Yarışması”nın kazananları 02 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen jüri değerlendirme toplantısının ardından belli oldu.

İzmir Ticaret Borsası tarafından tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü arttırmak amacıyla çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirmek ve genç kesimin tarım sektörüyle olan ilişkisini güçlendirmek için düzenlenen ve gençleri tarımsal alanda yenilik yaratacak projeler üretmeye teşvik etmeyi hedefleyen Tarım Gençlerle Yükseliyor Proje Yarışması’nın jüri değerlendirmesi tamamlandı.

İki etap halinde gerçekleştirilen proje değerlendirme toplantıları ve eleme süreci sonucunda 10.000 TL tutarındaki birincilik ödülünü tarımsal zararlılarla biyolojik mücadele kapsamında önemli tarımsal zararlılardan thripsler ve beyazsinekleri baskı altında tutabilen bir avcı böcek (predatör) olan Oriuslaevigatus’un yerel prototip kitle üretimini gerçekleştirme amacı taşıyan “Tarımsal Zararlılarla Mücadelede Avcı Böcek-Oriuslaevigatus’un Prototip Kitle Üretimi” adlı projesiyle Arzu Mert, 5.000 TL tutarındaki ikincilik ödülünü “E-TAR” projesi ile Tayfur Ünal ve 3.000 TL’lik üçüncülük ödülünü ise “Tarımla Büyü Türkiye” adlı projesiyle Özge Elif Ceylan kazandı.

Yarışma sonuçlarını değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası, 1891 yılından beri ülkemize ve tarım sektörüne başarıyla hizmet etmekte. Sektörün sorunlarını kendi sorunu olarak gören ve çözüm önerileri üreten Borsamız, gençlerimizin tarıma olan ilgisini arttırmak ve yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla, kuruluşumuzun 125’inci yılında “Tarım Gençlerle Yükseliyor” isimli proje yarışmasını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Borsası olarak tarımdaki en büyük avantajımız gençlerdir. Gelecek nesillerin tarımı daha iyi yerlere taşımakla mükellef olduğuna inanıyoruz. “Gelenekten Geleceğe” anlayışıyla hareket eden İzmir Ticaret Borsası olarak bu yolda her zaman gençlerimizin arkasındayız. Yarışmaya gösterilen ilgi ve yoğun katılım bizleri oldukça mutlu etti. Yarışmada derece alan gençlerimizi tebrik ediyor, atılım sağlayan tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seçici kurulda yer alan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Akın ise yarışmayı kazanan adayları tebrik ettiklerini belirterek, İzmir Ticaret Borsası olarak gençlerin projelerine destek olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Sonuçların belirlenmesinin ardından proje sahiplerine ödülleri İzmir Ticaret Borsası organizasyonunda önümüzdeki günlerde düzenlenecek ödül töreniyle takdim edilecek. Ödül töreninde ilk üçe giren projelerin yanı sıra ilk ona girmeye hak kazanan yarışmacılar da projelerini sergileme imkanına sahip olacaklar.

Seçici Kurul kimlerden oluştu?

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı         Ercan Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tayfur Akın, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Yercan ve Doç. Dr. Sevtap Gümüş, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Oğuz Dikenelli, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Doç.Dr. Y.Murat Erten, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ufuk Çelikkan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş’ten oluştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ergenlik öncesi döneme dikkat
Sonraki Haber Özlem Akdurak, seçime iddialı giriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?