ANA SAYFA > EKONOMİ > Tarım gençlerle yükselecek

Tarım gençlerle yükselecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tarım gençlerle yükselecek

İzmir Ticaret Borsası (İTB) 125.yılında tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla “Tarım Gençlerle Yükseliyor” proje yarışması düzenliyor. Üniversite ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bitkisel ve hayvansal üretim, tarımsal pazarlama ve markalaşma ile tarımda bilişim ve teknoloji alanlarında hazırlayacakları projeleri ile yarışmaya katılabilecekler.

Tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü arttırmak amacıyla çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirmek, genç kesimin tarım sektörüyle olan ilişkisini güçlendirmek için gençleri tarımsal alanda yenilik yaratacak ve tarımın farklı çalışma alanları ile entegrasyonunu sağlayacak projeler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 17 Haziran 2016 tarihine kadar ön başvurular kabul edilecek. Yarışmacılar, www.itb.org.tr /duyurular internet adresinde bulunan yarışma şartnamesinde yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve imzalayarak e-posta (arge@itb.org.tr), posta yoluyla veya elden İTB’ye ileterek başvuru yapabilecektir.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Kalkınmanın yolunun tarımdan geçmekte olduğu bilinciyle İzmir Ticaret Borsası olarak, yerli ürünleri ve yerli üretimi sonuna kadar destekliyoruz. Son yıllarda yapılan araştırmalar ülkemizde tarım nüfusunun yaşlandığına işaret ediyor. Bir tarım ülkesi olan Türkiye için bu gelişme pek iç açıcı değil. Ülke olarak tarım sektöründe sahip olduğumuz potansiyeli ne yazık ki yeterince iyi değerlendiremiyoruz” dedi.

İzmir Ticaret Borsası’nın 1891 yılından beri Türkiye ve tarım sektörüne başarıyla hizmet ettiğini belirten Işınsu Kestelli, “Sektörün sorunlarını kendi sorunu olarak gören ve çözüm önerileri üreten Borsamız, 125.yıl projelerimizden biri olan yarışma sayesinde gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak ve yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bizler tarımdaki en büyük avantajımızın gençler olduğuna inanıyoruz ve “Gelenekten Geleceğe” anlayışıyla hareket eden İzmir Ticaret Borsası olarak bu yolda her zaman gençlerimizin arkasındayız” diye konuştu.

17 Haziran 2016’da ön başvuruların tamamlanmasının ardından ikinci elemeye hak kazanan yarışmacılar arasından Borsa Yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşacak jüri tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda yapılacak seçimle birinci olan projeye 10.000, ikinci olan projeye 5.000, üçüncü olan projeye ise 3.000 TL para ödülü verilecek. Sonuçlar, kamuoyuna basın ve İzmir Ticaret Borsası internet sitesi www.itb.org.tr kanalıyla duyurularak, ödüller hak sahiplerine İzmir Ticaret Borsası’nın belirleyeceği tarihte düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecektir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu lig bir başka lig
Sonraki Haber Buca, Ivana Sert ve Hakan Akkaya ile engelleri kaldırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?