ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu’dan KOBİ ve girişimcilere destek sözü

Tanrıkulu’dan KOBİ ve girişimcilere destek sözü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu’dan KOBİ ve girişimcilere destek sözü

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (İZSİAD) ziyaret etti.

İzmirli işadamlarıyla bir araya gelen Ahmet Kenan Tanrıkulu, AKP iktidarının hiçbir zaman KOBİ’lere destek vermediğini aksine KOBİ’leri sıkıntıya sokacak birçok faaliyet gerçekleştirdiğini söyledi.
AKP iktidarının ekonomik istikrarsızlığı hizmet olarak gördüğünü ve özellikle bu dönemde dövizden rant sağlayanlara para kazandırdığını açıklayan Tanrıkulu, “Bugün bakıyoruz enflasyon almış başını gidiyor. Enflasyon Beştepe’yi ve rantçılarını etkilemiyor ki. Enflasyon milletimize, esnafımıza, işadamımıza sıkıntı yaratıyor. Döviz kurları baştakilerin umurunda mı?  Ülkenin ekonomik durumunu çok önemsemiş olsalardı büyümenin düştüğü bir dönemde koltuk sevdası için boş boş vaatlerde bulunup dolaşmaz, ekonomiyi düzeltecek önemler için çalışma yaparlardı. Nerede sizin ekonomik vaatleriniz? Ekonominin istikrarı için kendilerini adres gösteriyorlar ama girişimci ve KOBİ’lerin hali ortada. Ekonominin temel yapıtaşı olan KOBİ’ler ve girişimciler döviz ve enflasyonun mağduru durumuna gelmiş, takipteki kredileri artmıştır” dedi.

Ekonomi ve Hazine Bakanlığı kurulacak
MHP seçim beyannamesinde makroekonomik politikaların KOBİ ve girişimcileri temel aldığını sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “Bakın bu çok önemlidir: Ekonominin en önemli ayağı olan KOBİ ve girişimci kardeşlerimiz bankalardan daha fazla kaynak kullanması için ‘Kredi Garanti Fonu’ sisteminin kaynakları artırılacaktır. Ayrıca, Kredi Garanti Fonu ve risk sermayesi sistemi etkin hale getirilerek KOBİ’lerin teminat sorunu çözülecektir. Bunun dışında bizim için oldukça önemli olan milli paramızın değeridir. MHP iktidarında Türk lirasına istikrar kazandırılarak dış ticarette ikili antlaşmalar çerçevesinde milli paranın daha fazla kullanımı sağlanacaktır. Buna ek olarak her şeyden önemlisi ekonomimizde istikrarın temelini oluşturmak amacıyla ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak, ‘Ekonomi ve Hazine Bakanlığı’ kurulacaktır” şeklinde açıklama yaparak MHP iktidarında ülke ekonomisinin sağlam bir temele oturtulacağının sözünü verdi.

Kobilere faizsiz KOSGEB kaynağı
MHP iktidarında girişimcilik ve KOBİ faaliyetlerinin gelişmesi noktasında önemli adımlar atacaklarının teminatını veren Tanrıkulu, “KOBİ’lerin yenileme amacıyla yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır. Buna ek olarak, KOBİ’lerin Ar-Ge, yenilik ve ihracat yapabilme kapasiteleri geliştirilerek uluslararası rekabet güçleri artırılacaktır. KOBİ’lerin markalaşmaları, kurumsallaşmaları ve yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri sağlanacaktır. Bununla da kalmayıp sanayinin kullandığı girdilerin fiyatlarını yükselten fon ve benzeri kesintiler kaldırılacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

1 Kasım’dan sonra hükümet kurulmalı
Tanrıkulu’nun gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamamasından dolayı ülke ekonomisinde istikrarsızlık meydana getirdiğini söyledi.
Enflasyon ve döviz kurlarının artmış olmasından dolayı ekonominin temeli olan KOBİ’lerin oldukça zorlandığını belirten Küçükkurt, “Ekonomik istikrarsızlık üretim maliyetlerine de yansımış ve tüketicilerin alacakları fiyatlar bunlara paralel olarak artış göstermiştir. Bu noktada KOBİ’ler ciddi sıkıntıdadır. Kur sürekli artmakta buna bağlı olarak istihdam yükü de artış göstermektedir. Bizim temennimiz kurun bu kadar dengesiz bir hal aldığı ortamda 1 Kasım seçimlerinden sonra ivedilikle bir hükümet kurulması ve KOBİ’lere destekler sağlamasıdır. Aksi takdirde ekonomik istikrarsızlık bataklığa dönüşebilir” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'in Geleceği çalıştayında İFK farkı
Sonraki Haber İnanç Koç: Bütün planlarımızı maçı kazanmak üstüne kurduk

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?