ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: Türkiye’ye Soma faciaları yaşatmayacağız

Tanrıkulu: Türkiye’ye Soma faciaları yaşatmayacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: Türkiye’ye Soma faciaları yaşatmayacağız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP iktidarında Türkiye’ye Soma ve Ermenek faciaları yaşatmayacaklarını söyledi.

Madencilikte facialara yol açan nedenleri ortadan kaldıracaklarını ve maden işçisine hak ettiği maddi ve manevi değeri vereceklerinin altını çizen Tanrıkulu, Soma’da şu anda yaşanan sorunlarının çözümü için sosyal projeler üreteceklerini söyledi.

Geçen yıl 13 Mayıs tarihinde daha önce yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için 301 işçiye mezar olan Soma faciasının ilk yılında Kınık’ta Partisinin ilçe teşkilatı tarafından yapılan anma etkinliğine katılan Tanrıkulu, ölen maden işçilerine rahmet dilerken, geride kalan Ailelerine de sabır diledi.

301 işçi göz göre göre öldü

Soma A.Ş.’ye ait Eynez Kömür Ocağı’nda göz göre göre bir cinayet işlendiğini dile getiren Tanrıkulu, işleten şirketin tedbirsizliği ve devlet kurumlarının denetimsizliği nedeniyle bugün 301 maden şehidinin aramızda olmadığını vurguladı. Soma Faciası sonrası yetim kalan çocuk sayısının 432 ve yaş ortalamalarının 10 olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu: “Eynez madenin uzunluğu 4.5 km, derinliği 420 metre. Yangın yerin 150 metre altında çıkmış. İşçilerin madenin çok sıcak olduğunu belirtmelerine, yangın riski olmasına rağmen hiçbir tedbir alınmamış. Bu tedbirsizlik sonucu 301 işçimiz bile bile ölüme gönderilmiştir. Açılan dava sonucu 37 tutuksuz 8’i tutuklu toplam 45 kişi yargılanıyor. Bugün bakıldığında yeteri kadar tedbirin hala  alınmadığını görüyoruz. MHP iktidarında madenler yeniden yapılandırılacak. Öncelikle iş ve iş güvenliği sağlanmadan madenler çalıştırılmayacak. Biz mevcut iktidar gibi işçilerin can güvenliğini göz ardı etmeyeceğiz.  Bizim iktidarımızda Soma ve Ermenek faciaları yaşanmayacak” dedi.

Sosyal projeler üretilmeli

Soma’da asıl sorunun şu anda geride kalan eşler ve yetim çocuklar olduğuna işaret eden Tanrıkulu, bu konuda da gerekli tedbirlerin alınmaması halinde sosyal patlamaların yaşanacağını kaydetti. Tanrıkulu, “Bölgede tamamen kopan aile ilişkileri mevcut. Şu anda Soma’da en büyük sorun geride kalanlar, Aileler, işsizler ve yetim çocuklar. Soma ve çevresinde kalıcı sosyal projeler üretilmesi gerekiyor. Para vermek, karşılıksız yardım yapmakla sorun çözülmüyor.  Bu yüzden kalıcı politikalar üretilmesi gerekiyor. Bunu iktidar başaramadı MHP iktidarında biz bu sorunu da çözecek adımları atacağız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk ve Yunan sporcular dostluk kampında buluştu
Sonraki Haber Ege’de 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü' unutulmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?