ANA SAYFA > EĞİTİM > Ege’de 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü' unutulmadı

Ege’de 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü' unutulmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege’de 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü' unutulmadı

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Feyzi Önder Konferans Salonu’nda "Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü" bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe; Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun,  Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanay Birişçi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Birişçi,  “Her yıl Peyzaj Mimarlığı Gününü kutlama amacıyla bazı etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu yıl, meslek tanıtım standı, işaret diliyle şarkı söyleme ve bando gösterisi gibi farklı aktiviteleri kapsayan sokak etkinlikleri meslektaş ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ilk yıllarındaki fotoğraflarını, bölümün geçirdiği değişimleri aktaran Prof. Dr. Bülent Özkan ise  “Son yıllarda gelenekselleşen Mayıs etkinliğimizi üniversitemiz ve mesleğimiz durduğu sürece devam ettirmek istiyoruz”  diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerle Türkiye’deki peyzaj mimarlığı mesleğini karşılaştıran Dekan Prof. Dr. Akın Olgun, peyzaj mimarlığı mesleği, gerek planlama gerekse tasarım yönüyle insanlara insanca yaşam ortamları yaratma amacı gibi önemli bir misyona sahip olduklarını belirtti.

Amaçlarının peyzaj mimarlığına karşı ulusal farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen  Peyzaj Mimarlığı Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya “ Buradan peyzaj mimarlığının kamuda istihdamının sağlanması talebimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.(

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: Türkiye’ye Soma faciaları yaşatmayacağız
Sonraki Haber Karşıyakalı girişimcilere ikinci fırsat

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?