ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: MHP iktidarında Türkiye ekonomisi rotasını bulacak

Tanrıkulu: MHP iktidarında Türkiye ekonomisi rotasını bulacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: MHP iktidarında Türkiye ekonomisi rotasını bulacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürürken, Menemen ve Aliağa’da hem sanayiciler hem de çalışanlarla bir araya geldi. Sanayicilere MHP İktidarında Türkiye ekonomisinin rotasını bulacağını ve yatırımların artacağı mesajını veren Tanrıkulu, çalışanların da alınterinin karşılığını alacağını ifade etti.

Menemen’de ilk olarak Ulukent Sanayicileri Derneği’ni  (USAD) ziyaret eden Tanrıkulu, burada sanayicilerin sorunlarını dinledi. USAD Başkanı Ömer Telcioğlu, piyasalarda büyük bir sıkıntı yaşandığını belirterek, sanayicilerin iş yapamaz hale geldiğini vurguladı.  Sanayicilere yeterli desteğin verilmediğini ve işlerini bu yüzden geliştirerek ülke ekonomisine daha çok katkı sağlayamadıklarına dikkat çeken Telcioğlu, üreten, katma değer yaratan girişimci ve sanayicilerin her şekilde desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
 

Yatırım iklimi düzelecek
Ahmet Kenan Tanrıkulu ise AKP iktidarında üretene destek yerine rant ekonomisinin yüceltildiğine işaret ederek, MHP iktidarında bunun tersine döneceğini söyledi. Türkiye’nin son dönemde rotasını kaybettiğini belirten Tanrıkulu, “Biz buna rağmen bu gemiyi karaya oturtmayacağız. Türkiye’de bugüne kadar ‘istikrar fetişizmi’ pompalandı. Ama artık bu büyü bozuldu. Bu Hükümet artık ülke için istikrarsızlık kaynağı Türkiye’nin büyümesi neredeyse durdu. Hedeflerin hepsinde şaştı. Yatırım iklimi kayboldu. Şu anda ne yerli ne de yabancı yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapıyor. MHP İktidarında yatırım iklimi yeniden düzelecek. Yatırımcılar ülkemize koşacak. Böylelikle ekonomi düze çıkacak. Sanayici kazanırken, işsizler de iş bulacak” diye konuştu.
 

Kaynaklar, üretene ve çalışana
 Daha sonra Aliağa Petrol İş Şubesi’ni ziyaret eden ve Petkim’de çalışanlarla bir araya gelen Tanrıkulu, burada asgari ücretin vergi dışı bırakılacağını bu sayede ücretlerin vergi oranı kadar artarak çalışanların rahat bir nefes alacağını söyledi. MHP İktidarında kimsenin aç açık kalmayacağını, çalışanların alınterinin karşılığını alacağına işaret eden Tanrıkulu, “Ülke kaynaklarını verimli kullanacağız. Yandaş müteahhitleri zengin etmeyeceğiz. Saraylara para akıtmayacağız. Çerez parası sayılan makam arabalarına milyon dolarlar harcamayacağız. Kaynakları, üretene, çalışana, emekliye aktaracağız. Bu sayede orta sınıfı güçlendirerek, huzurlu bir toplum olacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da görme engellilere 2000 kadın kitap okuyacak
Sonraki Haber Sındır: ''vergiler esnafımızın belini büküyor!''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?