ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Harmandalı Çöplüğü işletmeye kapatılmalı''

Tanrıkulu: ''Harmandalı Çöplüğü işletmeye kapatılmalı''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Harmandalı Çöplüğü işletmeye kapatılmalı''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Harmandalı çöplüğünün can ve mal kaybına yol açılabilecek risk taşıdığını belirterek acilen kapatılması gerektiğini söyledi.

 

İzmir’de uzun zamandır çöp depolama sorunu olduğunu ancak bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını vurgulayan Tanrıkulu, İzmir’e 3 farklı noktada modern çöp bertaraf tesisleri kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Harmandalı, Ümraniye olmasın

Seçim çalışmalarını sürdüren Tanrıkulu, kentin en büyük sorunlarından biri olan Harmandalı Çöplüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Harmandalı Çöplüğü’nün çevresinde yaşayanlar başta olmak üzere kent için bir risk oluşturduğunu ifade eden Tanrıkulu, “Harmandalı çöplüğü 1992 yılında açılmış. 20 yıllık bir ömür biçilmiş. Başlangıçta günde bin ton çöp gelirken, kentin büyümesi ile günde 5 bin ton çöpe ulaşmış. Şu anda burada 40-45 metre yükseklikte çöp dağları var. Aşırı yağış ve deprem gibi doğal bir afette burada 1993 yılında İstanbul Ümraniye’de olduğu gibi büyük patlamalar olur. Can ve mal kaybı olur. Çöplüğün hemen yanında Cumhuriyet Mahallesi var. Biraz ilerisinde Evka 5 yer alıyor. İzmirliye herhangi bir zarar gelmemesi için bu çöplük acilen kapatılmalı” dedi.

3 modern tesis


Yeni çöp tesisinin 2010 yılında Torbalı, 2012 yılında Yamanlar’a yapılacağının açıklandığını ama bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını vurgulayan Tanrıkulu, dünyada artık vahşi çöp depolamanın olmadığını, çöpten ekonomik değer yaratılan sistemlerin kullanıldığını söyledi. İzmir’de de şehrin 3 farklı aksında modern çöp bertaraf tesisinin kurulması gerektiğini anlatan Tanrıkulu, “İzmir'in Bugünkü evsel katı atıklarından, günde 280 bin metreküp biyogaz ve bu biyogazdan da 450 bin  kwh elektrik enerjisi üretmek mümkün. İzmir bu ekonomik değerden yararlanmalı. Nano teknoloji ile şehrin kuzey, güney ve batı akslarına çöp entegre tesisleri kurulmalı. Harmandalı Çöplüğü ise zaman geçirilmeden işletmeye kapatılmalı. Bu bölge rehabilite edilmeli. Can ve mal kaybı istenmiyorsa bu hemen yapılmalı. İzmir’e yakışan tesisler kurulmalı” diye konuştu.

Vatandaşlar endişeli

Basın açıklamasının ardından çevrede oturan vatandaşlar da Tanrıkulu’nun yanına gelerek endişelerini dile getirdiler. Tanrıkulu da vatandaşlara konunun takipçisi olacaklarını, çözülesiye kadar peşinden gideceklerini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kentkart'tan açıklama...
Sonraki Haber Havajet ilgi odağı olmaya devam ediyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?