ANA SAYFA > İZMİR > Tanrıkulu: ''Balıkçıların boynu bükük kalmayacak''

Tanrıkulu: ''Balıkçıların boynu bükük kalmayacak''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tanrıkulu: ''Balıkçıların boynu bükük kalmayacak''

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçim çalışmaları kapsamında toplumun her kesimi ile bir araya gelirken, balıkçıları da unutmadı.

Mavişehir Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret eden Tanrıkulu, burada biraraya geldiği balıkçıların sorunlarını dinleyerek, çözüm sözü verdi.

Balıkçılar ile 1 saat boyunca sohbet eden ve sorunlarını tek tek not alan Tanrıkulu, iktidara geldiklerinde Türkiye için çok önemli bir sektör olan bu sektördeki sorunları masaya yatırarak kısa sürede çözeceklerini kaydetti. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılığa en az AB kriterleri kadar önem verilmediği için sorunların büyüdüğüne dikkat çeken Tanrıkulu, MHP iktidarında balıkçıların boyunlarının bükük kalmayacağını söyledi.  

İmar sorunu çözülecek

Mavişehir’de 350’ye yakın balıkçının geçimini denizden sağlamaya çalıştığını ancak sıkıntılarla boğuştuğunu dile getiren Tanrıkulu, “Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda imar sorunu var. Ne yazık ki uzun yıllardır süren bu sorun daha çözülememiş. Barınak statüsü verilmediği için Milli Emlak’ın aldığı ecrimisil rakamları da çok yüksek. Kooperatif yıllık 56 bin TL ecrimisil bedeli ödüyor. Barınak statüsü alınsa bu rakamlar çok düşecek. Biz iktidara geldiğimizde bir kanun maddesi ile bu sorunu çözeceğiz. Ayrıca balıkçıların emeklilik sorununu da çözeceğiz” dedi.

Dünya ligi

İktidara geldiğimizde üretim maliyetlerini de düşüreceklerini balıkçılık sektöründe  başta mazot olmak üzere birçok girdisini sübvanse edeceklerini açıklayan Tanrıkulu, MHP iktidarında üretimin her şekilde destekleneceğini söyledi. Üretim olmadan Türkiye ekonomisinin büyüme şansı olmadığını dile getiren Tanrıkulu, “Biz girişimcileri, üreticilere, çiftçilere destek olacağız. Çalışanların, emeklilerin hayat standardını yükselteceğiz. Mesleki eğitime önem vererek, ülkemizin daha çok katma değerli üretim yapmasını sağlayarak dünya liginin ön sıralarına taşıyacağız” diye konuştu.  

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Az güneş bol vitamin
Sonraki Haber Erzurumlular'dan Bilal Kırkpınar'a büyük destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?