ANA SAYFA > İZMİR > Tahta bavullar kadına şiddete karşı yola çıktı

Tahta bavullar kadına şiddete karşı yola çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tahta bavullar kadına şiddete karşı yola çıktı

İzmir’de kadınlar, şiddetle mücadele için erkeklere yönelik kampanya başlattı. Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin ’Simkad KDN 2016’ adıyla başlattığı kampanyada tahta bavulla yola çıkacak dernek üyeleri Anadolu’nu her kentinde erkeklerden kadın şiddetine yönelik mesaj toplayacak.

25 Kasım 2016 tarihine kadar devam edecek kampanyanın startını Simkad, İzmir Hilton’da yaptıkları basın toplantısıyla verdi. 2012 yılında İzmir’de kurulan toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçlayan Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) yaşları 7’den 77’ye tüm erkeklerin katılımı istenen ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadına şiddete farkındalık yaratmak için başlatılan kampanya kapsamında mesajların yer aldığı bavullar Türkiye’nin dört bir yanına gönderilecek.

SENİN MESAJIN NE?

Kampanyada, kadına yönelik şiddette en az konuşan kesime erkeklere ’senin mesajın ne’ diye sorulacak. Kampanyaya kişisel katılım göstermek isteyenler kendi el yazısı ile kadına şiddete karşı duruşunu yansıtan kendilerine özgü bir sözcük, bir slogan belirleyerek A3 kağıdına yazacak. Bu A3 kağıdı ile birlikte el, ayak ve yüzlerinin fotoğrafını çekecek. Hazırlanan fotoğraflar, www.simkad.net adresinde yer alan ’yükle’ butonundan yüklenecek veya (0530) 096 05 36 numaralı telefona WhatsApp’tan gönderilecek. Katılımcıların hazırlamış oldukları fotoğraflar sosyal medya ve web sitesi üzerinden paylaşılacak. Kampanya 9 ay sürecek, kampanya sonunda bavullar çekilen fotoğraf ve videolarla İzmir’e dönecek ve kamuoyuyla paylaşılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi voleybolda çifte başarı yakaladı
Sonraki Haber Pınar, çocuklar için atölyelerini 7 ile taşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?