ANA SAYFA > GÜNDEM > Süs Havuzlarında Acil Önlem Alınmalı!..

Süs Havuzlarında Acil Önlem Alınmalı!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Süs Havuzlarında Acil Önlem Alınmalı!..

Yaz mevsiminin gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte kentlerdeki süs havuzlarına serinlemek ve oyun için giren çocuklar için uyarı geldi.

Yaz mevsiminin gelmesi, havaların ısınmasıyla birlikte kentlerdeki süs havuzlarına serinlemek ve oyun için giren çocuklar için uyarı geldi. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, "Süs havuzlarının uluslararası standartlara uygun hale getirilinceye kadar çocukların bu havuzlara yaklaşması engellenmeli. Havuzlarda su altında çalışan elektrik tesisatı acilen denetlenmeli" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Mahir Ulutaş, çocukların olası tehlikelerden habersiz eğlence veya serinleme amacıyla sık girdikleri süs havuzlarının can güvenliği açısından önemli riskleri barındırdığını söyledi. Ulutaş, bu yaz da çocukların hayatından endişe duyduklarını belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 31 Mayıs 2005 tarihinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan ve gönderilen Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği'nin aradan geçen 11 yıla rağmen yayımlamadığını belirten Ulutaş, "Yönetmelik içerisinde bugün sorun olarak karşımıza çıkan süs havuzlarının tesisatı ve güvenlik önlemlerine ilişkin önemli detaylar bulunmaktadır. Ancak yönetmelik yayımlanmadığı ve mevcut yürürlükte olan yönetmelik ise süs havuzlarına ilişkin herhangi bir ölçüt getirmediği için bu konuda sağlıklı bir çalışma yürütülememektedir" diye konuştu

"BELEDİYELER ÖNLEM ALMALI"

Süs havuzlarıyla ilgili bir sorumluluğun da belediyelerde olduğu belirten Ulutaş, mevcut Elektrik İç Tesisler Yönetmeliği'nde havuzlara ilişkin detaylar yer almasa da belediyelerin sorununun çözümüne yönelik gerekli önlemi alması gerektiğini vurguladı. Ulutaş, şöyle dedi:

"Elektrik çarpmalarına karşı koruma, kablolama sistemi, donanım seçimi ve montajı, priz, armatür seçimi ve ışıklandırma, elektrikli tulumbalar, elektrikli ısıtıcılar gibi tüm elektriksel donanım ve cihazların direk veya dolaylı temasa karşı korumalı olacak şekilde uluslararası standartlara uygun önlem alınmalıdır. Belediyeler tarafından 'TS HD 60364-7-702 Binalarda Elektrik Tesisatı Bölüm 7- Özel Tesisat veya Mahaller için Kurallar Kısım 702-Yüzme Havuzları ve Diğer Havuzlar' standardına göre gerekli güvenlik önlemleri mutlaka alınmalı veya alınmasına yönelik uzman kuruluşlardan destek istenmelidir."

 "ÇOCUKLARIN HAVUZLARA YAKLAŞMASI ENGELLENMELİ"

Ulutaş, elektrik kazalarının tekrarlanmaması için EMO tarafından güncellenen yönetmeliğin biran önce yayımlanması ve tesisatların buna uygun olarak yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut yönetmeliğin yetersiz kalması sebebiyle yaz aylarında da süs havuzlarında meydana gelebilecek olası can kayıplarına engel olunmasını beklediklerini dile getiren Ulutaş, "Tüm belediyeleri uyarıyoruz. Süs havuzlarının uluslararası standartlara uygun hale getirilinceye kadar çocukların bu havuzlara yaklaşması engellenmeli ve yine de her ihtimale karşın mevcut havuzların kontrol edilerek yukarıda belirttiğimiz temel tedbirlerin yerine getirilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Havuzlarda su altında çalışan elektrik tesisatının acilen denetlenmesi gerektiğine dikkat çeken Ulutaş, yeni yapılacak veya yenilenecek süs havuzları için yönetmelik hükümleri yeterli kabul edilmeyerek, ilgili uluslararası standartlara uygunluk sağlanması gerektiğini söyledi. Ulutaş, "Ölümlü kazaların önlenmesi adına EMO olarak, süs havuzlarının denetlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için göreve hazırız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Enstitüsü, süt üreticisine eğitimlerini sürdürüyor
Sonraki Haber Bornova'da 2 ses bombası atıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?