ANA SAYFA > EKONOMİ > Pınar Enstitüsü, süt üreticisine eğitimlerini sürdürüyor

Pınar Enstitüsü, süt üreticisine eğitimlerini sürdürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Pınar Enstitüsü, süt üreticisine eğitimlerini sürdürüyor

Pınar Enstitüsü, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ödemiş Süt Üretici Birliği ile ortaklaşa düzenlenen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi kapsamında 150 süt üreticisine “Hayvan Besleme, Hayvan Sağlığı, Hijyen ve Sanitasyon” konulu eğitimler verildi.

Pınar Enstitüsü öncülüğünde, çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesinin Milas, Eskişehir, Tire ve Şanlıurfa’dan sonra  beşinci etabı Ödemiş’te gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ödemiş bölgesinde 150 süt üreticisine eğitim verildi. Eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte tüm Türkiye’de 6 binden fazla üretici eğitim aldı.

“Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi eğitimleri ilk olarak 21 Mayıs 2014 “Dünya Süt Günü”nde Milas’ta başladı. Milas’da 44 süt toplama merkezinde 2600 süt üreticisine ulaşıldı. Projenin ikinci etabında ise Eskişehir’de 17 süt toplama merkezinde 1400 süt üreticisine eğitimler verildi. Projenin üçüncü etabı Tire’de 1000 kadar üretici 2015 yılında eğitimlerini tamamladı. Proje 2016 yılında Şanlıurfa ve Ödemiş’te devam ederek tüm Türkiye’de 6 binin üzerinde üreticiye ulaşıldı.

Gürkan Hekimoğlu: “Tüm sektöre örnek olduk”

3 Haziran 2016 Cuma günü Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış ve sertifika töreninde konuşan Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu , “Pınar Süt, 1973 yılından bu yana İzmir’de bulunduğu bölgeyi kalkındıran, harekete geçiren ve refah yaratan bir iş modeli ortaya koydu. Bu model sayesinde, İzmir bugün süt üretiminin başkenti oldu. İlerleyen yıllarda biz bu modeli Eskişehir’e taşıdık ve benzer bir ekonomik etki bu bölgede de gerçekleşti. 2014 yılından bu yana da Şanlıurfa fabrikamızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu modelle tüm sektöre örnek oluşturduk. “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile bölgedeki tüm üreticilere sürdürülebilir bir iş modelini öğretiyoruz” şeklinde konuştu.       

Konuşmasında üreticilerin süt üretimindeki önemini vurgulayan Hekimoğlu; Süt, doğası gereği mucizevi bir ürün. Yüzbinlerce insan bu işten geçimini sağlıyor.  Çiğ süt üretimi ülkemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda hem halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesine destek oluyor, hem de üreticilerimizin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağlıyor. Çiğ süt üretiminden bu faydaları elde etmenin yolu ise “bilinçli üretim”den geçiyor. Hammadde kalitesinin artması ve oluşacak maliyet iyileştirmeleri sayesinde sektörün ihracat yapma şansı da artacak. Bu eğitimlerin ortaya koyacağı sonuçlar hepimize önemli değerler sağlayacak” dedi.

Projeye destek veren Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu “Süt sektörünün başkenti İzmir. İzmir içinde süt üretimi bakımından en büyük paya sahip olan ilçe Ödemiş. Sütün başkenti İzmir ise kalbi de Ödemiş’tir. Bu proje ile üreticilerimize destek veren Pınar Enstitüsü’ye çok teşekkür ederiz.” dedi.

Toplantı sonunda projeye destek veren eğitimciler ile bürokratlara plaketleri takdim edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Barosu Halk Oyunları Topluluğu'ndan 13.gösteri
Sonraki Haber Süs Havuzlarında Acil Önlem Alınmalı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?