ANA SAYFA > İZMİR > Suriyeli Göçmenler Kültürpark'tan Çıkarıldı

Suriyeli Göçmenler Kültürpark'tan Çıkarıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Suriyeli Göçmenler Kültürpark'tan Çıkarıldı

İzmir Kültürpark'taki Suriyeli göçmenler, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı hazırlıkları kapsamında büyük bölümü dışarı çıkarıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak İzmir'e gelen Suriyelilerin sıcak yaz günlerinde ağaç altlarını mesken tuttuğu Kültürpark'ta düzenlenecek 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) sayılı günler kaldı. Fuar hazırlıkları kapsamında Kültürpark'ta çoluk çocuk barınan yüzlerce Suriyeli sığınmacının büyük bölümü dışarı çıkarıldı.

Kültürpark alanında halen kadın, çocuk, bebek yüzlerce Suriyeli yaşam mücadelesi veriyor. Yabancı ülkeden çok sayıda katılımcı ve konuğun geleceği 28 Ağustos'ta açılacak fuar alanında kalan sığınmacılara karşı önlemler alınmaya başlandı. Kültürpark'ta, Basmane kapısına yakın yeşil alanlar üzerinde çoluk çocuk barınan yüzlerce Suriyeli sığınmacının büyük bölümü dışarı çıkarıldı. Özel güvenlik görevlileri halka açık ve ücretsiz olan Kültürpark'a, elinde çanta, bavul, poşet bulunan Suriyeliler'in girmesine izin vermiyor.

Fuarda hazırlıklar hızla devam ederken yetkilileri, Kültürpark'a sığınan Suriyeliler düşündürüyor. Fuar döneminde her gün binlerce kişinin ziyaret edeceği Kültürpark ve çevresini mesken tutan çok sayıdaki Suriyelinin, bu dönemde nerede kalacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Fuar çevresindeki otellerin Suriyeliler tarafından doldurulması ise fuar döneminde konaklama sıkıntısı yaşanacağı endişesinin artmasına neden oldu. Fuar kapısı ve çevresinde sabahlayan, günün 24 saatini burada geçiren Suriyelilerin oluşturduğu yürek sızlatan tablonun da İzmir'in markası uluslararası fuara zarar verebileceği tartışmaları başgösterdi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Meslek Lisesi Yandı
Sonraki Haber Bilal Doğan: ''Yaşlılarımızı kime emanet ediyoruz?''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?