ANA SAYFA > İZMİR > Bilal Doğan: ''Yaşlılarımızı kime emanet ediyoruz?''

Bilal Doğan: ''Yaşlılarımızı kime emanet ediyoruz?''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilal Doğan: ''Yaşlılarımızı kime emanet ediyoruz?''

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Gürçeşme’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait Huzurevinde çıkan yangında hayatını kaybeden 82 yaşındaki Mehmet Baran’a Allah’tan rahmet, yararlılara ise acil şifalar diledi.

Huzurevinde yaşanan talihsiz olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Doğan, yaşanan olayda İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerin ihmaller zincirinin olduğunu vurguladı. Huzurevinde çıkan yangının ilk yapılan inceleme sonucunda elektrik kontağından çıktığını belirten Doğan şu açıklamada bulundu;

“Geçtiğimiz gece İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevinde yaşanan olay yüreklerimizi burktu. Huzurevinde yaşayan büyüklerimiz çıkan yangından etkilenerek sağlık problemleri yaşadılar. 82 yaşındaki büyüğümüz Mehmet Baran yangından etkilenerek hayatını kaybetti. Yangın sonrası yapılan tespitlerde ise yetkililerin bakım ve onarım çalışmalarındaki ihmallerini gözler önüne serdi.

Elektrik şebekesinin yetersiz, yangın söndürme sisteminin olmadığı, yangın alarmlarının çalışmadığı huzur evinde yaşlılar çıkan yangından haberdar olamadı. Bu ihmaller zinciri önceden tespit edilmiş ve gerekli önlem alınmış olsaydı belki de kimse yaralanmayacak ve hayatını kaybeden büyüğümüz hayatta olacaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu yönetiminde ve belediye hizmetlerinde zaten başarısız. Bari sizlere emanet ettiğimiz, geçmişte ülkemize her anlamda hizmet etmiş yaşlılarımıza sahip çıkın. Yaşlılarımızı tam donanımlı ve bakımlı huzur evlerinde en iyi şartlarda yaşatalım. Sayın Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince Gürçşeme huzur evi hizmet anlayışı olmayan harabe bir kurum haline dönüşmüştür. Yeni açılacak huzur evleri de, Gürçeşme huzur evi de en kısa sürede yaşlılarımıza uygun standartlara kavuşmalıdır.

Biz, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak temenni ederiz ki bir daha bu tarz acı olaylar yaşanmasın. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa AK Parti grubu olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Buradan tekrar vefat eden büyüğümüze Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Suriyeli Göçmenler Kültürpark'tan Çıkarıldı
Sonraki Haber Karşıyaka taraftarı ile buluşuyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?