ANA SAYFA > İZMİR > Sürekli: Kırsal altyapı hamlemiz devam edecek

Sürekli: Kırsal altyapı hamlemiz devam edecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sürekli: Kırsal altyapı hamlemiz devam edecek

Ak Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli’nin kırsal alanlarda devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını ifade ederek, “Bu hizmetlerimiz aynı hızla devam edecek”diye konuştu.

1 Kasım genel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarına ara vermeden çalışan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Aliağa ilçesinde köy ve mahalle sakinleriyle, esnaf ziyaretinde bulundu. Yoğun ilgiyle karşılaşan milletvekili, vatandaşın daveti üzerine kahvehanelere uğrayarak soru cevap şeklinde sohbet gerçekleştirdi. Kırsal alanların önemine değinen Sürekli, “Kırsal alanlar, kentlerimizi ve ülkemizi besleyen, temel girdiler sağlayan, üzerinde yaşadığımız topraklara ve çevreye değer katan önemli yerlerdir.  Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza temel hizmetlerin ulaştırılması, yaşam kalitelerinin artırılması ve kırsal yaşamın korunarak geliştirilmesi temel önceliklerimiz arasındadır. Bildiğiniz üzere kırsal altyapıyı geliştirmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirdik ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal altyapı hamlesini başlattık. Türkiye için ilk defa ulusal kırsal kalkınma strateji belgelerini (UKKS) hazırladık” dedi. Konuşmasını sürdüren Sürekli, “Aynı zamanda 2006 yılında başlattığımız ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’mız kapsamında yüzde 50 hibe destekleri ile 5.589 yeni tarımsal tesise 1,2 milyar hibe vererek 60 bin kişiye istihdam imkanı sağladık. 1990-2002 Döneminde 681 kooperatife 99 milyon TL kredi kullandırılmış iken, 2003-2014 döneminde kredi verilen kooperatif sayısını yaklaşık 3 kat, destek miktarını ise yaklaşık 22 kat arttırarak 2,2 milyar TL ile 1.858 kooperatif destekledik. Biz vatandaşa sorduk, onlarda cevabını verdi. Bunun karşılığında gerekli tüm araştırmalar yapıldı, projeler oluşturuldu ve hizmet tam istenildiği gibi yerine getirildi, getirilmeye de devam ediliyor” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN

Aliağa mahalle sakinleri ve esnafıyla sohbetine devam eden Sürekli, Köy Altyapısının Desteklenmesi(KÖYDES) 2005-2015 döneminde yaklaşık 9,5 milyar TL kaynak tahsis ettiklerini söyleyerek, “Birde sizlerin de iyi bildiği Köy Altyapısının Desteklenmesi projesini hayata geçirdik. Bu projenin 2005–2015 uygulama döneminde; 7,33 bin km ham, 80 bin km stabilize, 107,5 bin km asfalt ve 2,8 bin km beton yol olmak üzere 197 bin km uzunluğunda yol; köy içi yollarda ve köy meydanı düzenlemelerinde 16,9 milyon m² parke yatırımını gerçekleştirdik. İçme suyu projeleriyle; 4.290 susuz ve 48.324 suyu yetersiz olmak üzere toplam 52.615 üniteye içme suyu yatırımı götürdük. Küçük sulama yatırımlarıyla 62 bin hektar tarım alanını sulamaya kavuşturduk, 65 bin çiftçi ailesi bu sulama yatırımlarından yararlandırdık. 2005–2015 döneminde toplam köy yolu ağı yaklaşık 42 bin km artmasına rağmen, asfalt-beton yol oranı yüzde 33’ten yüzde 46’ya, suyu yeterli ünite oranı ise yüzde 81’denyüzde 92’ye çıkmıştır. Şimdi diyorlar ki AK Parti ne yaptı. Elinizi vicdanınıza koyun. Biz bu vatan için, bu topraklar için en önemlisi milletimiz için çalışıyoruz. Yapamayacağımızı değil, olabilecekleri söylüyor ve söylediğimizi de Allah’ın izniyle gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın içi rahat olsun, biz yine aynı amaç uğrunda davamızda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Olacak bunlar...
Sonraki Haber Otomobil sporlarında çifte kupa

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?