ANA SAYFA > SAĞLIK > Sünneti ne zaman, nasıl yaptıralım?

Sünneti ne zaman, nasıl yaptıralım?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sünneti ne zaman, nasıl yaptıralım?

Sünnet Sezonu açıldı. Özel Gazi Hastanesi doktorlarından Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr Dr. Taner Gürbüz, ailelerin sünnetle ilgili merak ettiği soruları yanıtladı.

Sünneti doktor yapmalı. Sünnetçi olarak tabir edilen kişilerin sağlık çalışanı bile olsa sünnet yapmaları kanunen yasal değildir ve bir çok sakıncalar doğurabilir.

Sünnet bir ameliyattır, usulüne uygun yapılması gerekir. Penisteki anomalilikler de sünnet işlemi sırasında giderilebilir.  

İdeal sünnet yaşı doğuştan 10-15 gün sonradır.  Bebeklere şekerli su emdirerek sünnet işlemini rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Operasyondan önce ağrı kesici krem sürmek de yeterli oluyor.

Çocukla iyi iletişim kurulamıyorsa 7 yaşın üzerindeki çocuklara da lokal anestezi ile ameliyat yapılmasını doğru bulmuyorum. Eğer çocuk psikolojik açıdan uygun olmamasına rağmen lokal anestezi ile sünnet yapılırsa ileriki yaşlarda psikolojik bozukluklar oluşabilir.

Lokal anestezi de bebek veya çocuğa düşük dozda narkoz veriliyor. Bir nevi anestezik gazı koklatarak sedasyon uyguluyoruz. Bu süre 15 dakikayı geçmiyor.

Ailelerin bebeklerinin sünnet bakımını iyi yapmaları gerekiyor. Sünnet derisi penisin başını kapsar. Ilık su ve antibiyotikli kremle deriyi açmak lazım. Deri açılıncaya kadar bu işlemi her gün tekrarlamalıyız.

Aileler çocuklarını, “Ben onlara kıyamıyorum” diyerek sünneti erteliyor. Sünneti düşünürken lütfen kendilerini çocuklarının yerine koysunlar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Deniz kirliliğine hemşire eli değdi
Sonraki Haber Janusz Olejniczak, Efes Odeon’da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?