ANA SAYFA > EĞİTİM > SU ÜRÜNLERİ ÖĞRENCİLERİNE TALİP VAR

SU ÜRÜNLERİ ÖĞRENCİLERİNE TALİP VAR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SU ÜRÜNLERİ ÖĞRENCİLERİNE TALİP VAR

İstanbul su ürünleri ihracat şampiyonu Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden mezun 15 Su Ürünleri Mühendisi talep etti.

İstanbul İhracatçıları Birliği Sektör Başkanı ve İstanbul İhracat Şampiyonu Sagun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni ziyaret ederek Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay’dan eğitim modeli hakkında bilgi aldı.

Deneyimli iş adamından İKÇÜ’ye övgü

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’ne ait eğitim, uygulama ve araştırma birimlerini gezen Sagun, çipura, levrek, alabalık ve orkinos yetiştiriciliği yaptıklarını ve birçok ülkeye işlenmiş su ürünleri ihraç ettiklerini vurgulayarak iyi eğitim almış su ürünleri mühendisi ihtiyaçlarının her geçen yıl daha da arttığını belirtti. Sagun, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni yakından takip ettiklerini belirtti ve sektörle entegre çalışmalar yürüterek uygulamalı eğitim verdikleri için Dekan Prof.Dr.Tekinay’ı tebrik etti.

“Her türlü desteğe hazırız”

Ahmet Tuncay Sagun, İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olacak 15 öğrenciyi yetiştiricilik ve işleme tesislerinde istihdam etmeye hazır olduklarını açıklarken eğitim-öğretim sürecinde Su Ürünleri Fakültesi’ne ihtiyaç duyduğu konularda da destek olacaklarını söyledi.

“Mezunlarımızın işleri şimdiden garanti”

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tekinay ise; Su Ürünleri Fakültelerinin öğrenci tercihleriyle ilgili problemler yaşadığı bir dönemde sektörün önde gelen güçlü bir üreticisi ve ihracatçısından böyle bir destek aldıkları için çok gururlandıklarını belirtti. Prof.Dr.Tekinay, Rektörlüğün de desteğiyle 3 yıl gibi kısa bir zamanda kuruluşlarını tamamlayarak, verilen uygulamalı eğitimler ile öğrenci tercih sorununu aştıklarını ifade etti ve sektöre ihtiyaç duyduğu konularda uzmanlaştırılmış su ürünleri mühendislerini kazandıracaklarını vurguladı. Prof.Dr.Tekinay, 2016 yılında İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’nin ilk mezunlarını vereceğini hatırlattı ve: “Sektörün önemli isimlerinden gelen destekler mezunlarımızın işlerinin özel sektör tarafından şimdiden garanti edildiğinin önemli bir göstergesidir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AKPINAR: ''KARŞIYAKA'YI UÇURACAĞIZ''
Sonraki Haber KAMYON APARTMANIN BAHÇESİNE GİRDİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?