ANA SAYFA > SAĞLIK > Su içi fizyoterapi ile sağlık kazanın

Su içi fizyoterapi ile sağlık kazanın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Su içi fizyoterapi ile sağlık kazanın

İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fadime Küçük, hem sağlıklı hem de nörolojik hastalığı olan kişilerin yazın kavurucu sıcakları nedeniyle eve kapanmak yerine havuzda egzersizlerine devam etmelerini tavsiye etti.

Yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesi ile birlikte gerek sağlıklı kişilerin gerekse de Multiple Skleroz, Parkinson, felç gibi nörolojik hastalığı olan engelli bireylerin daha çok eve kapanmasının ve hareketsiz kalmasının yarattığı olumsuzluklara dikkat çeken İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fadime Küçük, “Egzersiz yapmak, fiziksel aktivite düzeyimizi belli bir düzeyde tutmak dört mevsim şarttır. Yaz aylarında Multiple Skleroz, Parkinson, felç gibi nörolojik hastalığı olan engelli bireyler egzersizlerine havuz içinde devam edip hem serinleyip, hem de egzersiz yapmaktan geri kalmayabilirler” önerisinde bulundu.

Su içinde kaslarınızı güçlendirin

Nörolojik hastalıklar için fizyoterapistler tarafından uygulanan mekanik su kanunlarına dayanan Halliwick metodunun kolaylıkla uygulanabileceğini ifade eden Küçük, “Kişinin motor gelişimine göre ilerleyen bu yöntem ile ilk amaç, su üzerinde durabildiği halde kendini yüzebiliyor olarak tanımlamayan hastayı suya sokmak ve su içinde egzersiz yaptırmaktır. İkinci evrede ise zayıf kasları kuvvetlendirerek denge ve duruşu düzgünleştirmek, genel fiziksel durumu geliştirmek ve ağrıyı azaltmaktır” dedi.

Su içmeyi ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin

Daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için egzersiz yapmanın en az su içmek, yemek yemek kadar gerekli olduğuna vurgu yapan Küçük, “Çöl sıcaklarının yaşandığı bugünlerde gerek sağlıklı bireylerin, gerek engelli bireylerin egzersizlerine su içinde devam etmesi ve bu konuda bir fizyoterapistten kişiye özel program almaları hareketsiz yaşamı engelleyecektir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MÜSİAD İzmir Şubesi İbrahim Turhan’ı ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka'da 2 gün elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?