ANA SAYFA > EĞİTİM > Son paralarını burs olarak dağıttılar

Son paralarını burs olarak dağıttılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Son paralarını burs olarak dağıttılar

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Beyin Omurilik Sinir Hastalıkları Vakfı (BEYOMSİ) burs sağladığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle son kez bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan törenle İzmir Beyin Omurilik Sinir Vakfı tarafından 35 öğrenciye 750 TL burs verildi. Törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Beyin Omurilik Sinir Vakfı üyeleri Prof. Dr. Türe Tunçbay, Prof. Dr. Saffet Mutluer katıldı.

Ege Tıp’ın başarılı öğrencilere son bursları, vakfın kurucusu merhum Prof. Dr. Erdem Tunçbay’ın eşi Prof. Dr. Türe Tunçbay tarafından verildi. Törende konuşan Prof. Dr.  Tunçbay, “Hepiniz pırıl pırıl başarılı çocuklarsınız ve inanıyorum ki hepiniz iyi hekimler olacaksınız. Buna hiç kuşkum yok. Asıl Vakıf  Prof. Dr. Erdem Tunçbay tarafından kuruldu. İsterdim o da aramızda olsun, sizleri görmekten büyük mutluluk duyardı. Maalesef vakfın son bursunu sizlere takdim ediyoruz, çünkü vakıf artık yürürlükte olmayacak. Çok çabaladık çok ama mümkün olmadı” dedi.

Çok anlamlı ve onurlu bir davranış

BEYOMSİ’nin son burs töreninde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Bu çok anlamlı bir destek. Vakfımızın bu yıl  itibariyle fiilen çalışmalarını sonlandıracağını öğrendim. Ama BEYOMSİ  Vakfı beyin cerrahisi üzerine kurulu bir vakıf.  Son birikimini eğitime, genç beyinlere burs olarak aktarması da çok anlamlı ve onurlu bir davranış. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi ‘Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum ve alevler olarak geri döneceksiniz’ sözüne benzer şekilde eğitime vermiş oldukları bu kıvılcım ilerde ülke olarak bilimsel gelişimine  katkı da bulunacağına inanıyor ve ümit ediyorum. Onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün tarafından Prof. Dr. Türe Tunçbay’a çiçek takdim edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı gençler KARGEM'de hayata hazırlanıyor
Sonraki Haber Gıda ihracatçıları gözünü Tayvan'a dikti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?