ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyakalı gençler KARGEM'de hayata hazırlanıyor

Karşıyakalı gençler KARGEM'de hayata hazırlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı gençler KARGEM'de hayata hazırlanıyor

Karşıyakalı çocuk ve gençlere eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), bu yıl 2 bin öğrenciye ücretsiz hizmet veriyor. Genç öğrenciler KARGEM’le hem okul başarılarını arttırıyor hem de yoğun ders programlarıyla lise ve üniversite sınavlarına hazırlanıyor. 13 Mart’ta YGS’ye girecek 300 genç için, üniversite gezileri de düzenleniyor.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), ilçe sınırları içinde ikamet eden ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına tamamen ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına önemli bir misyon üstlenen merkezden 2015 - 2016 öğretim yılında, yaklaşık 2 bin öğrenci yararlanıyor. Eğitim hizmetlerinin yanı sıra; tiyatro, bağlama, halk oyunları kursu gibi etkinlikler, yarışmalar ve gezilerle çocukların sosyal gelişimlerine de katkı sağlanıyor.

13 Mart’ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan 300 öğrenci için de üniversite ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Gençlerin gelecekleri için en doğru tercihleri yapmasını sağlamak adına düzenlenen etkinlikler kapsamında; son bir ayda Ege Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nin tıp fakülteleri, Ekonomi Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi ziyaret edildi. Hem akademisyen hem de üniversiteliler, liseli gençlere tecrübelerini aktardı; bölüm ve üniversite tercihleri konusunda dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Haziran ayındaki Lisans Yerleştirme Sınavı’na kadar (LYS) devam edecek geziler sayesinde, öğrencilerin tüm fakülte ve bölümleri yakından tanıması sağlanacak.

KARGEM ile maddi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını en iyi şekilde geleceğe hazırladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Gençlik Eğitim Merkezimizde bu öğretim yılında öğrenci sayımızı iki katına çıkardık. 5’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar yüzlerce çocuğumuza hizmet veriyor, eğitimin yanı sıra sosyal etkinliklerle kişisel gelişimlerine de destek oluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, düşünen, sorgulayan, vizyonlu, ahlaklı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Bu hizmetler karşısında tek beklentimiz ise evlatlarımızın başarısı. Geçtiğimiz yıl onlarca çocuğumuzu Türkiye’nin en seçkin üniversitelerine yollamanın gururunu yaşadık. Bu yıl da aynı sevinci yaşayacağımıza inanıyor, tüm çocuklarımıza eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka İstanbul yolunda sise takıldı
Sonraki Haber Son paralarını burs olarak dağıttılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?