ANA SAYFA > İZMİR > Solotürk’ün kartalları İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu

Solotürk’ün kartalları İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Solotürk’ün kartalları İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu

Gösterileri ile dünyanın dört bir yanında beğeni toplayan Solotürk pilotları ile destek ve bakım ekibi, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu.

Türk Hava Kuvvetlerinin 100’üncü kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yaptıkları gösteriler başta olmak üzere kurulduğu yıl İngiltere’de düzenlenen ve 29 ülkenin katıldığı Fairford’da “Dünyanın En İyi Gösteri Takımı” seçilen Solotürk ekibi, Kurşun Kalem Fikir Atölyesi kulübünün organizasyonu ile İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu. Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi Solotürk’ün birinci Gösteri Pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, ikinci Gösteri Pilotu Erhan Günar, Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, Bakım Subayı Üsteğmen Cem Yasin Okumuş ve Jet Motor Teknisyeni Kıdemli Başçavuş Levent Kozulu, Solotürk’ü tanıtmanın yanı sıra öğrencilerin sorularını yanıtladı, afişlerini imzaladı ve bol bol da fotoğraf çektirdi.

Her yıl yeni hareketler eklenen gösteri eğitiminin tamamı Türk

Konuşmasında, savaş pilotluğunun yanı sıra gönüllü olarak tüm ekibin Solotürk içinde görevli olduğu bilgisini aktaran Yüzbaşı Yusuf Kurt, “Adımız Türk, dizaynımız Türk, tüm eğitimlerimiz Türk. Kendi eğitimimizi kendimiz oluşturuyor, ekibimizi kendimiz yetiştiriyoruz” dedi. Solotürk ile aynı dönemde kurulan Yunanistan ile Amerika, Hollanda, Belçika’nın benzer gösteri takımlarına sahip olduğu bilgisini paylaşan Kurt, diğer ülke ekiplerinin tamamının Amerika’dan eğitim aldığını, Solotürk’ün ise kendi eğitimini kendi verdiğini ve gösteriye her sene yeni hareketler eklendiğini söyledi.

Yüzbaşı Yusuf Kurt’a teşekkür plaketini Genel Sekreter Gazanfer Gülen takdim ederken Kurt ise İzmir Üniversitesi’ne Solotürk uçağının maketini hediye etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Sındır: “Esnafımızı ezdirmeyeceğiz!”
Sonraki Haber Gelişim'e bahar geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?