ANA SAYFA > İZMİR > Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova'da anlatıldı

Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova'da anlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sivas Kongresi'nin 100. Yılı Bornova'da anlatıldı

Ulusal kurtuluş mücadelemize ışık tutan kararların alındığı, Sivas Kongresi’nin 100. yılı nedeniyle Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Kurtuluştan Kuruluşa Sivas’tan İzmir’e Sivas Kongresi’nin 100. Yılı” konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Turan Gökçe’nin moderatörlüğündeki panelde konuşan Prof. Dr. Hakkı Uyar, Prof. Dr. Halil Çivi ve Doç Dr. Fevzi Çakmak, Sivas kenti ve Sivas Kongresi’nin kurtuluş mücadelemizdeki önemini anlatan konuşmalar yaptı. Panel öncesi konuşan İzmir Sivaslılar Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Vakfı  Başkanı Zeki Karaoğlu, Sivaslılar olarak Cumhuriyet ve onun temel değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta küllerinden yeniden doğan bir ülke yarattığını belirterek, “Ne yazık ki gençlerimiz tarihimizi yeterince bilmiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız gençlerimizin tarihimizi doğru öğrenmesi, anlaması için bizlere de görevler düşüyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi Çanakkale’ye Anıtkabir’e gönderdiğimiz gibi Sivas’taki Kongre Merkezi’ne de göndermemiz gerekiyor” dedi.

En son 2015 yılında Sivas’a gittiğini hatırlatan Başkan İduğ, orada yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 
“Sivas Ticaret Odası’nın davetlisi olarak oradaydık. Kongrenin yapıldığı binaya gittiğimizde Büyük Önderimiz Atatürk’ün orada bulunan büstünün küçük ve bakımsız olduğunu gördüm. Sivas Ticaret Odası Başkanı ile görüşerek ilk resmi meclisimizi yaptığımız merkeze yakışır bir görkemli bir Atatürk büstü yapılması için katkı sağladık. Daha sonra bana fotoğraflarını gönderdiler. Gurur duydum” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fuarda Atatürk’ün Karşıyaka’sı konuşuldu
Sonraki Haber Egeli bilim insanlarından ''Milli ve Yerli İlaç'' geliştirmede önemli işbirliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?