ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Sinematek’te “İtalyan rüzgarı” esecek

Sinematek’te “İtalyan rüzgarı” esecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sinematek’te “İtalyan rüzgarı” esecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, İtalyan sinemasına damga vuran 3 film ile birlikte Tarantino’nun başyapıtı Pulp Fiction’u izleyicilerle buluşturacak. Ücretsiz film gösterimleri 15 yaş üstü izleyicilere açık olacak.

Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Mayıs ayında “Tarantino ve İtalyan Stili”   temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’yu etkileyen “II Buono, II Brutto, II Cattivo”, “Black Sabbath” ile “Milano Calibro 9” ile ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun Rezervuar Köpekleri’nin ardından popüler kültür başyapıtı olarak bilinen Pulp Fiction filmi,  İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. İzmir Sanat’taki ücretsiz film gösterimleri saat 20.00’de başlayacak ve 15 yaş üstü izleyicilere açık olacak.

En iyi spagetti western filmi
İtalyan yönetmen Sergio Leone tarafından 1966 yılında çekilen ve İtalyan sinemasında en iyi kovboy filmi olarak yer alan “II Buono, II Brutto, II Cattivo –İyi, Kötü, Çirkin”  4 Mayıs 2016 Çarşamba günü gösterime girecek. Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef’in oyuncu olarak yer aldığı filmde, ortak bir hedefe doğru değişik nedenlerle yol almakta olan üç silah arkadaşının başına gelen olaylar konu ediliyor. 

İlk İtalyan korku filmi
11 Mayıs Çarşamba günü, yönetmenliğini İtalyan sinemasının büyük korku ustası Mario Bava’nın  “Black Sabbath-Korkunun Üç Yüzü” filmi beyaz perdeye yansıyacak. 1963 yılında İtalya ve Fransa’da çekilen film,  birbirinden bağımsız üç hikayeden oluşuyor. 

9 kalibre ile heyecan dorukta
18 Mayıs Çarşamba günü, ünlü İtalyan yönetmen Fernando Di Leo’nun “Milano Calibro 9 – 9 Kalibre” filmi gösterime girecek. Film,  ufak çaplı hırsız Ugo Piazza’nın maceraları anlatılıyor. 

Ünlü oyuncular bu filmde
25 Mayıs Çarşamba günü Quentin Tarantino’nun popüler kültür başyapıtı olan “Pulp Fiction –Ucuz Roman” filmi sinemaseverlerle buluşacak. 1994 yılında Amerika’da çekilen filmde ünlü oyuncular John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson oynuyor. En İyi Film dahil 7 dalda Oscar'a aday gösterilen film, “ En İyi Orijinal Senaryo Oscarı”nı almıştı. 15 yaş üstü izleyicilere açık olan film gösterimi de İzmir Sanat’ta, saat 20.00’de başlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükoral'dan "genel kurul" açıklaması
Sonraki Haber 37 milyar dolarlık Çin devi, İzmir için üretiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?