ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: Seçim tekrarından CHP güçlenerek çıkacak

Sındır: Seçim tekrarından CHP güçlenerek çıkacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: Seçim tekrarından CHP güçlenerek çıkacak

Seçim bölgesinde sürdürdüğü çalışmalarına Kemalpaşa’da devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Halilbeyli’de ve Dereköy’de hemşerileri ile buluştu, kurulamayan koalisyon hakkında bilgi verdi. Sındır, olası bir seçim tekrarından CHP’nin oyunu artırarak çıkacağını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde milletin uzlaşıyı, koalisyonu işaret ettiğini söyleyen Sındır, “Bunun anlamı vatandaş biz ülkede artık AKP’nin tek başına iktidarını değil, koalisyonla daha geniş katılımlı bir hükümeti, bir yönetimi istiyoruz dedi. Sandıktan çıkan sonuç budur. Biz koalisyon kurabilmek için özveri ile çalıştık. Fakat tüm özverili çalışmalarımıza rağmen olmadı. Çünkü birileri de koalisyonun olmaması için ülkenin huzurunu ve güvenliğini tehlikeye atarak bu çalışmalara gölge düşürdü” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÇIKARLARI İÇİN KOALİSYONUN KURULMASINI İSTEDİK”

Ülkenin uzlaşıya dayalı ve geniş tabanlı, istikrarlı bir hükümete kavuşması için CHP’nin büyük bir sorumlulukla hareket ettiğini söyleyen Sındır, “Her şeye rağmen 14 yıldır iktidarı eleştiren ana muhalefet partisi olarak bu koalisyonun olması gerektiğini söyledik. Koalisyonun Türkiye’nin ekonomisi için, huzuru için, istikrarı için kurulmasını istedik. Millet ve memleket önceliği ile elimizi taşın altına koyduk. Biz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapıcı ve özverili gayretleri ile Türkiye’de kutuplaşmaya, ötekileştirmelere son vermek için bir büyük koalisyonun olması için sabırla çalıştık. Ama olmadı! Tüm iyi niyetlerimizle uzattığımız elimiz havada kaldı” dedi.

“ERKEN DEĞİL TEKRAR SEÇİM!”

Türkiye’nin bir erken seçime değil tekrar seçimine gittiğini belirten Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Şimdi önümüzde seçim var, bunun adına erken seçim demek yanlış. Bunun adı seçim tekrarıdır. Oy verdiniz parlamentoyu oluşturdunuz, ama parlamento bir hükümet kuramadı. Oylarınızla seçilen parlamentoda bir hükümet yok, şuan da Meclis’te komisyonlar yok. Komisyonlar çalışmıyor değil, komisyonlar oluşturulmadı bile. Ve ciddi bir hükümet boşluğu yaşanıyor. Bu süreçten Cumhuriyet Halk Partisi oyunu artırarak çıkacaktır. Bugün sanayici, üretici, çiftçi kan ağlıyor. Esnaf yeniden yapılandırdığı borcunu gelirleri düştüğü için ödeyemiyor. Bu sorunlara çözüm getirmesi gereken bir hükümet kurulması gerekirken biz yeniden seçime gidiyoruz. CHP olarak, ülke menfaatlerini her zaman partimizin menfaatlerinin üzerinde tuttuk.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'tan filede takviye...
Sonraki Haber İzmir Tarım Grubu’ndan Selçuk Yaşar’a vefa plaketi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?