ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: “Çiftçilerimizin emekleri yok oldu”

Sındır: “Çiftçilerimizin emekleri yok oldu”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: “Çiftçilerimizin emekleri yok oldu”

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ödemiş’in Tekke Mahallesi’nde aşırı yağan dolu sonucu zarar gören tarım alanlarını ve üreticilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Sındır, “Teke Mahallesine yağan dolu sonucu üreticilerimizin emekleri yok oldu. Çiftçilerimizin, mağduriyetleri giderilmeli; kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenmeli” dedi.

Ödemiş Teke Mahallesinde yaşanan dolu nedeniyle üreticilerinin yaşadığı sorunları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´e soran Sındır, “Üreticilerin Haziran ayında ekimini ve bugüne kadar bakımını yaptığı brokoli ve patatesler hasat öncesi yok oldu. Yağan dolu aynı zamanda dikili ağaçlara ve özellikle yakın zamanda hasadına başlanacak elma ve kestane ağaçlarına da büyük zarar verdi. Yağan dolu ve buna bağlı afetten etkilenen çiftçilerimizin, mağduriyetleri giderilmeli, kamu bankalarına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenmelidir” dedi.

“DEVLET ÜRETİCİLERİMİZİ KENDİ HALİNE BIRAKAMAZ”

Üreticilerin yaşadığı sıkıntılara ve sorunlara ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Sındır, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorunun çözümü konusunda ivedilikle gerekli adımları atmalı ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir. Bu kamu yararına ortaya konacak bir çözümdür. Çiftçilik zor bir zanaat, yoğun emek isteyen, çaba isteyen zor bir meslek. Bugün yüzlerce üreticimizin tarlada hasadı bekleyen mahsulleri dolu felaketi nedeniyle yok oldu. Devlet üreticilerimizi kendi haline bırakamaz. Unutulmamalıdır ki, sel, dolu, don vb doğal afetler çiftçimizin, üreticimizin önleyebileceği şeyler değildir. Çiftçimizin doğal afete karşı önlem almama gibi bir suçu olmadığını unutmamalıyız” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZİN ALINTERİ, EMEĞİ YOK SAYILMASIN”

Tarımda riskin ve belirsizliğin çok yüksek olduğunu belirten Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tarım, bütün doğa ve çevre koşullarına bağlı olarak risk ve belirsizlik koşulları altındadır. Bugün Ödemiş Teke Mahallesinde üreticilerimiz bir dolu felaketi ile karşılaştı ve bütün mahsulü yok olup gitti. Ödemişli çiftçilerimiz bu yıl patatesin çok düşük fiyatlardan satılmasından dolayı emeğini karşılayamadığı için ürününü çürümeye terk etti. Üreticimiz şimdi de doğal afetten darbe yedi. İlaç, gübre, mazot ve elektrik gibi girdilerin yüksek fiyatları nedeniyle yaşamını borçla sürdürmek zorunda olan üreticimizin elinden tutulmazsa bu sorunun altından kalkamazlar. Üreticilerimizin alınteri, emeği yok sayılmasın. CHP, olarak üreticilerimizin Meclis’te sesi olmaya devam edeceğiz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Fetö/pdy Operasyonu'nda 40 tutuklama
Sonraki Haber Karşıyaka'da ''Büyük Zafer''e, büyük kutlama

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?