ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da ''Büyük Zafer''e, büyük kutlama

Karşıyaka'da ''Büyük Zafer''e, büyük kutlama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Büyük Zafer''e, büyük kutlama

Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutladı. Çarşı içinde 10 bin kişinin katılımı ile "Zafer ve Demokrasi" fener alayı yapıldı. İskele’de ise hep birlikte Zafer Türküleri söylendi. Başkan Akpınar “30 Ağustos tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümünde, muhteşem bir kutlamaya ev sahipliği yaptı. Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği kutlama programı, fener alayı ile başladı. Akşam saatlerinde belediye binası önünde toplanan binlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı; ellerinde Türk Bayrakları ve fenerler ile Çarşı içinden İskele’ye yürüdü. Belediye bandosunun, marşlarla eşlik ettiği kortejde; gaziler, halk oyunları ekipleri, çocuklar ve gençler başta olmak üzere, her yaştan yaklaşık 10 bin Karşıyakalı yer aldı. Yürüyüş sırasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları atıldı, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşındı. Etkinliğe CHP PM Üyesi Hakkı Akalın, İl Başkanı Asuman Ali Güven, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, eski ve yeni yöneticiler de katıldı.

İSKELEDE ZAFER TÜRKÜLERİ

Karşıyaka Vapur İskelesi önüne gelindiğinde ise coşku ikiye katlandı. İskele yanında hazırlanan kutlama programında, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Teyfik Rodos sahne aldı. Alanı dolduran binlerce Karşıyakalı, en güzel zafer türkülerine birlikte söyledi. Meşaleler yakıldı. Muhteşem kutlama programı, 10’uncu Yıl Marşı ile noktalandı. Belediyenin Halk Oyunları Topluluğu ile canlı heykellerin görsel şovları beğeni topladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. Tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Bu ülkeyi zaferlerle kurduk, demokrasiyle yaşatacağız! İçeride ya da dışarıda bizleri yıpratmaya çalışan, Atatürk değerlerini ve Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye ant içen mihraklar, bizi asla teslim alamayacaksınız! Çünkü biz Atamızın emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Yaşasın çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Atatürk” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sındır: “Çiftçilerimizin emekleri yok oldu”
Sonraki Haber Tasarıma taze kan geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?