ANA SAYFA > İZMİR > Sındır: ''Çiftçilerimiz tarımı terk ediyor''

Sındır: ''Çiftçilerimiz tarımı terk ediyor''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sındır: ''Çiftçilerimiz tarımı terk ediyor''

Ülke çapındaki ziyaretlerine ara vermeden devam eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Uşak–Sivaslı’da 30. Çilek Festivalinde vatandaşlarla buluştu, üreticilere seslendi. Festivalde çilek üreticilerinin sıkıntılarını dinleyen Sındır, “Üreticimiz hakkını alamadığı için borçlarla hayatını idame ettirmeye çalışıyor ya da üretimi bırakmak zorunda kalıyor” dedi.

Çileğin, Sivaslı İlçesi için çok önemli bir geçim kaynağı ve sosyal değeri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Genel Sekreter Sındır, “Çileğin nadir festivallerinden birisinde Uşak Sivaslı’dayız.Tarımsal üretim çok zahmetlidir. Gübreni, ilacını krediyle alırsın, suyunun parasını ödeyemezsin borçlanırsın, evin ihtiyaçlarını borçlanırsın, kahvede içtiğin çayın parasını bile kahveciye borçlanırsın. Ne zaman kadar? Şu ürünümü bir hasat edeyim, birde güzel mahsul alayım para kazanayım bu borçlarımı kapatayım, evime çoluğuma, çocuğuma bakayım diyene kadar. Ama iş öyle olmaz, ürününü satmaya kalktığında eder fiyat veren olmaz, üretici verilen fiyat karşısında ezilir, sonuçta mahsulünü dalında bırakamazsın, bir kıskaç altında ürününü öyle bir fiyattan satmak zorunda kalırsın ki, gübrenin, ilacın, tohumun, elektriğin, suyun bütün girdilerin parasını bile karşılayacak gelir sahibi olamazsın. Üreticilerimiz bu çıkmazdan kurtulamadığı için üretimi, tarımı terk etmek zorunda kalıyor” dedi.

“DERDİMİZ ÜRETİCİMİZ ÜRÜNÜNÜ EDERİNDEN SATABİLSİN”

İktidarda kim olursa olsun, hangi parti olursa olsun üreticinin yanında olunması gerektiğini söyleyen CHP’li Sındır; “Bizim arzu ettiğimiz durum üreticimiz ürününü ederinden satabilmesidir. Devletimiz, bakanlığımız, çiftçimizi ayakta tutacak, üretimde tutacak desteğini sunarsa; o ürün kalitesiyle, güzelliğiyle alıcısını bulur, hem tüketici ucuza o ürüne sahip olur hem de üretici ürününü eder fiyattan satar. Böylece üreticimiz de tüketicimiz de bu şekilde mutlu olur. Tarımdaki bu durum bizleri yöneten, yöneticilerin doğru ya da yanlış tarım politikaları ile oluşur.  Bizim derdimiz; üreticimiz sıkıntı çekmesin, çiftçimiz tarımsal üretimde var olabilsin. Ve güzel ürünlerini bizlerle buluşturabilsin” dedi.

“TARIMDA DIŞA BAĞIMLIĞI YOK EDECEK BİR TÜRKİYE MÜMKÜN”

Sözlerini üreticinin alın terinin yok sayılmaması gerektiğini söyleyerek sonlandıran Genel Sekreter Sındır, “Alınterini, emeği yok sayanlara inat, önceliğimiz üreticimiz ve emekçimiz olmalı. Bereketli topraklara ve becerikli insanlara sahip tarım topraklarında üreten bir Türkiye mümkün. Tarımsal üretimde kendi kendine yeten dünyaya örnek olan bir Türkiye mümkün. Tarımda dışa bağımlığı yok edecek bir Türkiye mümkün. Sorunlara doğru teşhisler koyarak üretimde sürekliliği sağlayacak bir tarım politikasına acilen geçilmeli. Üreticimizin refaha, sorunların da çözüme ulaşması için var gücümüzle çalışmaya, üreticilerimizle buluşmaya, Meclis’te sesleri olmaya devam edeceğiz. Kokusuyla tadıyla Çileğin başkentinde, en güzel çilek yarışmasına emeğiyle, alınteriyle katılan tüm çiftçilerimizi kutluyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Leman Sam rüzgarı esecek
Sonraki Haber İzmir Barosu, soykırım yalanına karşı yürüdü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?