ANA SAYFA > SAĞLIK > Şifa Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tıp merkezlerine kapatma kararı

Şifa Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tıp merkezlerine kapatma kararı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şifa Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi tıp merkezlerine kapatma kararı

İzmir’de, Şifa Üniversitesi’ne ait 8 ek hizmet binasına ve Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı iki merkeze, gerekli koşulların yerine getirilmediği için kapatma kararı verildi.

 Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kararı uyarınca İzmir Valiliğinin konuyla ilgili durumu bildirdiği İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Şifa Üniversitesi'ne bağlı 8 hastanenin ve Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bağlı iki merkezin sağlık hizmetini sunabilmek için gerekli koşulları yerine getirmediğini belirledi. Bu konuda ise üniversitelerin rektörlüklerinden kurul kararına ilişkin belge talep edilmesine rağmen belirlenen sürede kararlar sunulmadı. Bu gelişmelerden sonra İzmir Valiliği tarafından alınan kararla, ilgili kurumlara 6 Aralık'tan geçerli olmak üzere ek hizmet binalarında hasta kabul edilmemesi yönünde tebligat yapıldı. Aralarında polislerinde bulunduğu ekipler tarafından yapılan ziyaretlerde, Şifa Üniversitesi'nin Buca, Gaziemir, Menderes, Göztepe, Palmiye ve Basmane ek binaları ile Karşıyaka polikliniği, Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Başkent Hastanesinin ise Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi ek hizmet binası ile Mavişehir polikliniği için kapatma kararı tebliğ edildi.

Bu merkezlerde yatarak tedavi gören hastaların ise uygun görülmesi durumunda başka hastanelere sevk edilebileceği bildirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber DSP Karşıyaka İlçe Başkanlığı ziyaretlerini sürdürüyor
Sonraki Haber CHP Karşıyaka’da olaylı kongre

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?